Video : Tipsbladet
Landshold

Hylder samarbejdet med Jess Thorup

Lars Knudsen har været en del af den enorme succes, som Jess Thorup har nydt i Augsburg, og han kan sagtens se succesen fortsætte.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Jess Thorups Augsburg var en af de helt store succesoplevelser i europæisk klubfodbold i den forgangne sæson, og den tidligere FC København-træner er blevet et brandvarmt navn i tysk fodbold. 

Han er dog langt fra den eneste dansker, som har en del af æren for den vellykkede sæson, hvor Augsburg endte på 11. pladsen i Bundesligaen. Jacob Friis er hans assistent, og så hev de i januar også Lars Knudsen ind som træner for standardsituationer - samme rolle, som han har på det danske landshold. 

Netop Knudsen har kun gode ting at sige om den lille danskerkoloni i Augsburg, da Tipsbladet og den øvrige danske presse i Freudenstadt spurgte ind til det. 

- Jeg har et rigtig godt samarbejde med Jess og Jacob og den øvrige stab dernede. Det er en mindre klub i Bundesligaen, som har gjort det rigtig godt i den forgangne sæson. Der er noget spændende i gang og noget godt, der er ved at blive bygget op, forklarer han.

Bundesligaen er efterhånden blevet et åbent land for danske trænere. Udover Jess Thorup er Bo Henriksen også ansat i Mainz, og så er Bo Svensson også ny træner i Union Berlin. 

Ergo har tre ud af 18 klubber i ligaen dansk pas på trænerbænken, og kigger man på det større udland, får flere danskere også attraktive trænerjobs. Det har Lars Knudsen også bemærket. 

Lars Knudsen har et idé om, hvorfor danske trænere er i høj kurs i udlandet.Foto: Alamy

Han har et bud på, hvorfor danskere er i høj kurs, men overordnet set er det enormt svært at svare på, hvorfor det er, som det er. 

- Generelt er der positiv stemning i udlandet i øjeblikket. Nu kommer Bo Svensson også tilbage til Bundesligaen. Brian Priske er lige kommet til Feyenoord, Lars Friis har lige fået jobbet i Sparta Prag, og der er andre, der også gør det rigtig godt. Generelt er der fantastisk succes på trænerfronten i Europa lige nu, og det er enormt glædeligt.

Hvorfor?

Jeg tror, at der er noget omkring den danske mentalitet og måde at være på og lede på, som vinder indpas rundt omkring i Europa lige nu.

- At give et helt præcist svar på det er umuligt, men jeg tror helt sikkert, at en af måderne er den måde, vi er som mennesker på i Danmark, og hvordan vi behandler og lærer at behandle andre mennesker – dermed også hvordan vi leder, siger han og fortsætter:

- Der er stor fodboldfaglighed på det professionelle område i forhold til forståelsen af spillet. Der er vi også godt med.

Lars Knudsens arbejde som dødboldstræner på det danske landshold er også blevet bemærket. Man scorede efter hjørnespark mod både Sverige og Norge senest, og under opvarmningen træner danskerne også dødboldssituationer som noget nyt.