• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Hyldet før landskamp: Fantastisk og overvældende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sepp Piontek var rørt over hyldesten, han modtog i forbindelse med landskampen tirsdag aften.

Af Victor Risager

Inden det danske landshold slog det østrigske tirsdag aften, blev en af dansk fodbolds store legender hædret: Sepp Piontek. Over for B.T. Sport lægger han ikke skjul på, at det var en stor oplevelse.

Den nu 81-årige Sepp Piontek var dansk landstræner fra 1979 til 1990 og blev hyldet for en lang karriere i fodbolden, efter at han i sidste måned sagde endegyldigt farvel til trænergerningen og stoppede som træner for oldboyslandsholdet.

Han modtog derfor store klapsalver, da han trådte ind på banen før kampstart tirsdag aften.

- Jeg kan kun sige, at det var fantastisk og overvældende. Jeg havde aldrig regnet med en afsked på den måde, og det gør mig stolt, at jeg har kunnet bidrage lidt til Danmark som fodboldtræner. Og som tysker, siger Sepp Piontek til B.T. Sport.

Store ord fra Hjulmand
Efter tirsdagens kamp var der også rosende ord til overs for Sepp Piontek fra landstræner Kasper Hjulmand:

- Han lagde kimen til det, som vi opfatter som dansk fodbold. Det er sådan lidt kulturhistorie, der blev skrevet i 80'erne. Det er en identitetsbeskrivelse af, hvad vi kan gøre.

- Vi fik troen på, at vi kan være med. Vi fik troen på, at vi kunne spille med de bedste. Vi kom med til slutrunder, men ikke nok med det, så spillede vi også fantastisk fodbold.

- Sepp startede noget, vi alle sammen hviler på, og det skal vi hylde. Jeg er simpelthen så glad og stolt over, at vi huskede at gøre det. Sepp har en kæmpe betydning for dansk fodbold, lød det fra Hjulmand.

Sepp Piontek formåede at kvalificere Danmark til tre slutrunder, inden han stoppede og blev afløst af Richard Møller Nielsen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020