• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Andreas Arp

Indrejseforbud fra Danmark risikerer at aflyse engelsk landskamp

Foto: Getty Images

Nations League-kampen mellem England og Island næste onsdag risikerer at blive aflyst. Årsagen er det britiske indrejseforbud fra Danmark, der altså også gælder for de islandske spillere efter landskampen mod Danmark. Og for de danske Premier League-spillere.

Af Andreas Arp

Den britiske regering har stort set lukket grænsen til Danmark, efter at den nye minkmutation af coronavirus er brudt ud i det nordjyske. Og det kan nu få store konsekvenser for både de danske Premier League-spillere og landskampen mellem England og Island næste onsdag.

Det skriver engelske The Sun.

De nye restriktioner gør det stort set umuligt at komme ind i England fra Danmark medmindre, at man bor i landet eller er statsborger - også selvom man er elitesportsudøver.

Og da de islandske spillere møder det danske landshold i Parken næste søndag, kan de med andre ord få svært ved overhovedet at komme ind i England for at møde Gareth Southgates tropper tre dage senere.

Ifølge The Sun er den britiske regering i kontakt med det engelske fodboldforbund, FA, men der insisteres på, at retningslinjerne ikke vil blive opdateret i minimum en uge. Og det sætter altså Nations League-opgøret mellem England og Island i alvorlig fare, skriver avisen.

Danske (og svenske) PL-spillere skal i karantæne
Situationen kan dog også få konsekvenser for de danske Premier League-spillere.

De må som nævnt gerne tage tilbage til England, hvor de bor, når landsholdstjenesten i Danmark er overstået, men de nye regler indebærer, at de skal gå i isolation i 14 dage og dermed kan misse op til tre Premier League-kampe efter landskampspausen.

Det gælder helt konkret Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard, Pierre Emile Højbjerg og Andreas Christensen.

FIFA gav i starten af coronapandemien klubberne mulighed for at trække deres spillere fra landskampstjeneste, hvis der er en risiko for, at de pådrager sig coronasmitte. Hvis klubberne ikke ønsker at sende de nævnte danskere i isolation efter indrejse, kan de altså formentlig blokere deres kommende landsholdstjeneste.

Samme problematik gælder også de svenske Premier League-spillere, der skal i svensk landsholdstjeneste og møde Danmark på dansk grund nu på onsdag. 

Manchester Uniteds Victor Lindelöf, Evertons Robin Olsen og Newcastles Emile Krafth kan således se frem til samme krav om isolation efter indrejse fra Danmark, skriver The Sun.

De britiske myndigheder har søndag strammet indrejseforbuddet fra Danmark, sådan at passagerfly, der kommer fra Danmark, nu heller ikke kan lande i britiske lufthavne.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus