Video : Tipsbladet
Landshold

- Jeg har aldrig sagt, at jeg vil spille smukt

Kasper Hjulmand har ingen særlig ambition om at spille 'smuk' fodbold. Sådan en betegnelse er nemlig alt for subjektiv, lyder meldingen fra landstræneren.

Det seneste års tid har været en hård omgang for det danske landshold, der efter skuffelsen ved VM i Qatar også har fået hård kritik i løbet af EM-kvalifikationen. 

Spillet har til tider haltet gevaldigt, og særligt efter den hårdt tilkæmpede 2-1-sejr over San Marino for tre uger siden var der omfattende kritik af Danmarks spil. 

Ved tirsdagens landsholdsudtagelse tog Kasper Hjulmand dog til genmæle, da en journalist pegede på, at Hjulmand i sin tid blev ansat som landstræner for at levere smukt spil. 

- Det er ikke mig, der har sagt det. Jeg godkender ikke præmissen om, at jeg har sagt, at jeg vil spille smukt. For ‘smukt’ er en subjektiv ting.

- Der er noget, jeg hellere vil se end andet, men jeg godkender ikke præmissen om, at alle synes, at noget er mere smukt end andet. Så det der med, at der er nogen, der prøver at pådutte mig en eller anden etikette, der siger, at jeg gerne vil spille smuk fodbold... jeg har aldrig nogensinde sagt, at jeg vil spille smuk fodbold. Jeg vil gerne vinde, lød det her fra Kasper Hjulmand. 

Landstræneren understregede desuden, at sejr altid kommer til at være det vigtigste.

- For mig er nummer ét at vinde. Nummer to er at sørge for at spille en type fodbold, som folk kan genkende, og som folk kan lade sig rive med af. Proaktivt og dominerende fodbold i så store dele af kampene som overhovedet muligt. Det er den måde, jeg synes, at man vinder flest kampe på, og får folk revet med sig.

- Det andet med smukhed eller kedeligt, det er subjektive vurderinger, og det har jeg aldrig nogensinde holdt af. Jeg har aldrig nogensinde holdt af, at der er nogen, der mener, at der er noget, der er mere smukt end andet.

- Jeg elsker kanon forsvarsspil. Det, som folk kalder grimt spil. Jeg elsker at se, hvordan man på de sidste 20 meter af banen kaster sig ind og forsvarer, som gjaldt det liv eller død. Det er for mig totalt smukt forsvarsspil.

Kasper Hjulmand blev herefter spurgt, om landsholdet så har levet op til disse dyder i det seneste års tid. 

- Igen vil jeg meget nødig begynde at kigge tilbage på kvalifikationen, før den er spillet færdig. Så jeg vil meget gerne vente med at sætte to streger under noget som helst. Fokus skal være på de her to kampe, som kan få Danmark til Tyskland. Så tager vi en eller anden evaluering bagefter, lød svaret fra landstræneren. 

Danmark spiller mod Slovenien i Parken på fredag i næste uge. Tre dage senere venter udekampen mod Nordirland i Belfast.