• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Joachim Andersens bumpede succesvej: Stjålne colaer og skideballe hos Steinlein

Joachim Andersens bumpede succesvej: Stjålne colaer og skideballe hos Steinlein
Foto: Getty Images

Tipsbladet tegner fredag et stort portræt af det danske midtstoppertalent Joachim Andersen. Få en lille forsmag her.

Af Ole Hoffskov

Joachim Andersen var helt ude af Sampdoria-holdet i størstedelen af sidste sæson, men den unge dansker fik bidt sig fast mod slutningen, og i denne sæson har han slet ikke set sig tilbage i støvlelandet.

Den danske U21-landsholdsspiller har spillet samtlige minutter i Serie A, og torsdag blev han belønnet med en kontraktforlængelse frem til sommeren 2022 - angiveligt til en årsløn på 13,5 millioner kroner. Hver uge kan man i den internationale sportspresse læse historier om storklubber, der holder et vågent øje med det danske talent.

At Joachim Andersen skulle få et internationalt gennembrud har dog ikke altid stået skrevet i stjernerne. I Tipsbladet fredag kan du læse et stort portræt af midtstopperen og den lidt bumpede vej til succes.

Det hele startede på FC Midtjyllands akademi. Da Joachim Andersen som 15-årig kom til Jylland, flyttede han ind på efterskolen i Ikast og begyndte på akademiet. Den første tid var en udfordring. Sjællænderen fik en skade, og konkurrencen var hård. Han havde været vant til at være den bedste på holdet selv på 80 procent, og det kunne ikke længere lade sig gøre. Og så fik han yderligere en nedtur.

En aften kort før jul havde Jonas Gemmer og Joachim Andersen opvasketjansen på efterskolen.

- Da de var færdige, stod der en kasse sodavand nede i køkkenet, og den tænkte de ”den tager vi sgu da med op på gangen. Det var meget uskyldigt, selv om de stjal en kasse sodavand. De satte kassen op på gangen til de andre drenge, og så var der gratis colaer. Det opdagede de så på skolen, for der var et kamera i køkkenet. Så blev han og Jonas Gemmer sendt hjem på forlænget juleferie. Inden han kom hjem, kom han over til Steinlein, og så fik han en skideballe, fortæller Joachim Andersens far Jacob Andersen til Tipsbladet.

- Joachim kom hjem den 15. december og var totalt nede i kælderen, men vi havde mange snakke henover julen. Jeg sagde til ham: ”Så skal du fandme gøre det her 100 procent! Ellers kan du lige så godt stoppe nu. Står du som andetårs U/19-spiller og ikke får en kontrakt, har du spildt din ungdom. Så kan du lige så godt stoppe nu, komme hjem, arbejde på McDonald's og gå i byen, drikke bajere og score damer.”

- Det havde vi mange snakke om. Derfra er det sådan set bare gået fremad.

Du kan læse hele det store portræt af Joachim Andersen i Tipsbladet, som udkommer sammen med Ekstra Bladet denne fredag.