• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /Ritzau/

Joachim Löw færdig som landstræner efter EM

Foto: Getty Images

Tyskland skal have ny landstræner efter sommerens EM-slutrunde. Joachim Löw træder tilbage før tid.

Af /Ritzau/

Joachim Löw træder tilbage som fodboldlandstræner for Tyskland efter sommerens EM-slutrunde.

Det bekræfter Det Tyske Fodboldforbund, DFB, tirsdag på sin hjemmeside.

Den oprindelige aftale med Löw løb til VM i 2022, men samarbejdet ophører nu før tid. Det er en beslutning, Löw selv har taget, forklares det.

- Jeg tager dette skridt bevidst, fuld af stolthed og taknemmelighed, og jeg er stadig fuldt motiveret før det forestående EM, siger Löw til forbundets hjemmeside.

Löw har været landstræner siden august 2006. Dengang overtog han jobbet after Jürgen Klinsmann, som han havde været assistent for i de foregående to år.

- Jeg er stolt, fordi det for mig er meget specielt og en ære at arbejde for mit land. Og fordi jeg har arbejdet med de bedste fodboldspillere i landet i næsten 17 år og støttet dem i deres udvikling, siger Löw.

I den snart 15 år lange periode som landstræner er det blevet til både op- og nedture, og den seneste periode har ikke været specielt succesrig.

Højdepunktet opnåede 61-årige Löw, da han førte Tyskland til VM-guld i 2014 i Brasilien. Det blev desuden til VM-bronze i både 2006 og 2010.

Ved VM i 2018 endte slutrunden i Rusland som en tysk fiasko, da Löws tropper røg ud allerede efter det indledende gruppespil.

Fritz Keller, der er præsident i det tyske forbund, er glad for, at Löw allerede nu giver besked om, hvad der skal ske i fremtiden.

- Det faktum, at han på et tidligt tidspunkt informerede os om sin beslutning, er meget anstændigt. Han giver os i DFB den nødvendige tid, siger Keller.

Tyskland er ved sommerens EM i indledende gruppe med Frankrig, Portugal og Ungarn.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus