• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Johan Elmander: Sig undskyld eller smut

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-legenden Johan Elmander kommer med en klar opfordring til Sveriges landstræner Janne Andersson, der er havnet i massiv modvind.

Af Ole Hoffskov

Sverige vandt mandag aften 5-0 hjemme over Aserbajdsjan i EM-kvalifikationen, og dermed gik det, som det skulle inde på banen, hvor svenskerne også var tårnhøje favoritter.

Da kampen var forbi, brød balladen dog ud. 

Sveriges landstræner Janne Andersson besøgte efter kampen TV-studiet, og her endte landstræneren i en diskussion med eksperten Bojan Djordjic, der har rødder i Serbien, men har tilbragt stort set hele sit liv i Sverige. Som aktiv var han også svensk ungdomslandsholdsspiller. 

Undervejs i diskussionen stillede Janne Andersson dog spørgsmål ved, om Bojan Djordjic overhovedet repræsenterer Sverige, og den bemærkning har fået sindene til at koge over på den anden side af Øresund. Jens T. Andersson, der er chef for det svenske landshold, har også konstateret, at det absolut ikke var noget heldigt interview for Janne Andersson.

Den svenske landstræner har afvist, at der var racistiske undertoner i hans kommentar, men kritikken er ikke forstummet af den grund, og nu kommer den tidligere Brøndby-stjerne Johan Elmander med en klar opfordring til Janne Andersson.

- Janne skal gå ud og sige undskyld til Bojan. De skal sætte sig ned og løse det her - det er det første skridt. Hvis han ikke gør det, synes jeg, han skal trække sig. Når man er landstræner, må man ikke få sådan et raseriudbrud, så nemt er det. Så er man måske ikke den rette mand til jobbet, siger Elmander til Expressen.

Det seneste nye i sagen er, at Sveriges fodboldforbund har tænkt sig at indkalde til et pressemøde på baggrund af sagen. Pressemødet forventes afholdt i løbet af tirsdagen. 

60-årige Janne Andersson har været svensk landstræner siden 2016.