Video : Tipsbladet
Landshold

Kæk Hjulmand: Han bliver rigtig god som 23-årig

Danmark står torsdag over for en perlerække af engelske stjerner, men Kasper Hjulmand og Co. går efter at vinde opgøret mod EM-favoritterne fra England.

FRANKFURT (Tipsbladet): Danmark skal til det.

Torsdag venter den sværste gruppekamp for Kasper Hjulmands mandskab, når landsholdet møder stjernebesatte England i Frankfurt, og her vil minimum et point lune gevaldigt efter den formøblede sejr mod Slovenien i åbningskampen.

Mod England skal Danmark op imod stjerner som Harry Kane, Phil Foden og Jude Bellingham, og der er ingen tvivl om, at "Three Lions" er favoritter torsdag aften i Frankfurt.

Men Danmark går naturligvis efter at skabe overraskelsen, fastslår Kasper Hjulmand. 

- Hvis vi har spillet til, og vi har gjort vores bedste, og der står uafgjort på tavlen, er det sådan, det er, men vores indgang er, at vi går efter at vinde, fastslår landstræneren på onsdagens pressemøde.

Danmark vil gå efter at have bolden så vidt, det er muligt, men Kasper Hjulmand er naturligvis ikke blind for, at det kan blive svært. 

- Vi forventer, der bliver kamp om bolden, for England vil også gerne have den. De er gode på bolden, men vi har bestemt intentioner om at spille med. Vi føler, at vi i tidligere kampe mod England har haft gode perioder og kan angribe. Vi har en intention om at være modige og angribe, men det er ikke noget, vi får foræret.

Mødet med Bellingham
Den spiller, der naturligt vil tiltrække sig mest opmærksomhed torsdag aften, er superstjernen Jude Bellingham, der i denne sæson har etableret sig som én af verdens bedste fodboldspillere.

Kasper Hjulmand er også imponeret over det engelske vidunder.

- Han har haft en fantastisk sæson. Jeg tror ikke, at så mange havde forventet, at han ville score så mange mål, men han er fremragende for Real Madrid. At se en spiller på den alder skinne igennem er fantastisk. Han er kun 20. Han bærer sig selv fremragende på banen og er en karakterer uden for banen. Han bliver rigtig god, når han er 23 år, siger Hjulmand med et skævt smil.

Torsdagens kamp vil være en mulighed for Danmark for at revanchere nederlaget i EM-semifinalen i 2021. Et opgør, der stadig nager den danske landstræner.  

- Et nederlag i en semifinale, hvor vi var så tæt på, og det var små ting, der afgjorde det - det tog lang tid for mig at komme over. Den sad i mig, men den gav også brændstof, for den viste, at det kunne lade sig gøre, siger Hjulmand

Endelig giver landstræneren en status på Simon Kjær, der slet ikke kom på banen mod Slovenien.

- Simon Kjær er i spil til at blive bragt på banen. Det ser bedre og bedre ud - han har haft to fantastiske træninger, slutter Kasper Hjulmand. 

Der er kickoff klokken 18.00 torsdag.