Karakterer fra gigant-fiasko: Skam jer!

Tipsbladet er nu klar med karakterer fra Danmarks anden kamp i kvalifikationspuljen til EM i Tyskland i sommeren 2024.

Hvad skete der lige der!?

Danmark havde kurs mod sikre tre point mod en svag modstander efter nye Højlund-scoringer, men så faldt man da fuldstændig sammen. Danmark førte 2-0 indtil det 73. minut, og man rejser fra Kasakhstan med et 2-3-nederlag. Et decideret pinligt resultat som er den største danske fiasko i meget, meget lang tid.

Kasper Schmeichel - 2 bolde
Indkasserer tre mål, men var fuldstændig chanceløs på alle tre scoringer. Leverede faktisk en fin kamp med en flot redning undervejs, så Danmarks rutinerede keeper må være rasende på sit mandskab.

Alexander Bah - 2 bolde
Spillede en stærk kamp mod Finland, men var ikke lige så iøjnefaldende denne gang. Havde et par tekniske fejl i starten, hvor afleveringerne heller ikke rigtig sad i skabet. Bidrog heller ikke med lige så mange energiske løb fremad som i torsdags. Påpasselig defensivt og havde en vigtig blokering på en stor Kasakhstan-chance i slutningen af første halvleg. Udskiftet inden katastrofen.

Simon Kjær - 1 bold
Spillede en stærk kamp, indtil Danmark faldt fuldstændig fra hinanden. Havde en afgørende fod med i opbygningen på begge Danmark-scoringer, men som central forsvarsspiller bærer han et stort ansvar for, at alt faldt fra hinanden. Kunne godt have bevaret køligheden og overblikket i de pressede situationer i anden halvleg frem for at losse bolden væk.

Victor Nelsson - 1 bold
Han må tænke, hvordan det kunne ske, at Danmark på den måde faldt fra hinanden. Spillede en glimrende første halvleg, men faldt ligesom resten af holdet i anden halvleg, hvor han leverede flere mærkelige fejl. Havde som sådan ingen andel i scoringerne, men falder sammen med resten af holdet. Ligesom Kjær skulle han have været bedre til at bevare roen i anden halvleg.

Joakim Mæhle - 1 bold
Var bedre end mod Finland, hvor han offensivt havde mere at bidrage med i dag, hvilket ledte tankerne tilbage på hans storhedstid på landsholdet. Kunne med mere dygtighed have scoret. Blev udskiftet, da Danmark var foran 2-1.

Christian Nørgaard - 0 bolde
Som hjertet på midtbanen bærer han naturligvis en del af ansvaret for kollapset. Midtbanen tabte fuldstændig kampen i anden halvleg, og her formåede Nørgaard aldrig at få ro på. Han burde have taget mere ansvar på kuglen.

Mathias Jensen - 2 bolde
Var relativt uskarp mod Finland, hvor hans normalt så præcise afleveringer ikke rigtig fandt deres mål. Bedre i dag, men stadig ikke på det niveau, som vi kan forvente fra den formstærke Brentford-spiller. Afleveringerne havde det stadig med at mangle lidt præcision, og han skulle have afsluttet bedre, da Danmark var fire mod tre i første halvleg, hvor han blæste den mange meter over kort ude for feltet. Udskiftet foran 2-0.

Pierre-Emile Højbjerg - 0 bolde
Løb som sædvanlig mange meter, men det var også det. Spillede egentlig en fin første halvleg, men så dalede niveauet betragteligt i anden halvleg. Kunne ikke få kontrol over midtbanen og havde det svært mod en på papiret ringe modstander.

Jonas Wind - 2 bolde
Blev foretrukket frem for Martin Braithwaite, og Wolfsburg-angriberen startede fremragende på kunstgræsset, hvor han var Danmarks næstbedste spiller i en stærk første halvleg. Funklede på kunstgræsset og var en virkelig god legekammerat for Rasmus Højlund. Faldt fuldstændig i niveau i anden halvleg, hvor han stort set ikke satte en fod rigtigt. Begik uheldigt straffesparket, som satte Kasakhstan i gang.

Rasmus Højlund - 4 bolde
Hvor skal man efterhånden starte? Nøj, hvor er Danmarks nye målkonge bare god. Ikke nok med at han bare plaffer boldene i mål, når han får chancen, så vidner hele hans tilstedeværelse bare om ren og skær klasse. Hans løb, fysiske styrke og toparrogante lob ved 1-0-scoringen var et studie i angriberklasse. Hans mål til 2-0 efter en ordentlig gang klumbspil i feltet vidner om decideret målnæse. Var endda fremragende i det opbyggende spil og var tæt på at levere en genial hælassist. Fik stort set intet at arbejde med i anden halvleg, og han må være rasende på sine holdkammerater.

Mikkel Damsgaard - 1 bold
Spillede en dårlig kamp mod Finland, og selv om det var bedre denne gang, så fungerer det bare ikke særlig godt med Mikkel Damsgaard på landsholdet lige nu her. Stod klart svagest i billedet blandt Danmarks offensivspillere og formåede ikke rigtigt at gøre det rigtig farligt ude fra sin position i venstre side. Havde en fod med i 2-0-scoringen, da det var hans afslutning, som blev reddet og i sidste ende endte hos Højlund, der modsat Damsgaard bare klappede den i mål. Blev skiftet ud, da Danmark førte 2-0.

INDSKIFTERE:

Jens Stryger Larsen - 0 bolde
Indskiftet efter 65 minutter og det var Stryger Larsens markering, som scorede målet til 3-2.

Mohamed Daramy - 0 bolde
Satte intet sammen og lykkedes ikke med de ting, som vi ved, at han kan. Dækkede dårligt op i feltet ved Kasakhstans 3-2-mål.

Philip Billing - 0 bolde
Skulle ind og stabilisere midtbanen efter 65 minutters spil, og det lykkedes overhovedet ikke. Billing var en del af et decideret kollaps.

Rasmus Nissen Kristensen - UB
Kom ind i det 83. minut

Martin Braithwaite - UB
Fik de sidste minutter i kampen.

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 0 bolde
Det trak op, at han foretrak Jonas Wind foran Martin Braithwaite på kunstgræsset, for det fungerede rigtig godt i anden halvleg, hvor Danmark spillede hurtigere og bedre end mod Finland. Men så gik det galt i anden halvleg, og det bærer Hjulmand naturligvis et stort ansvar for. Hjulmand reagerede med en trippel-udskiftning efter 65 minutter. Det gjorde dog ikke præstationen bedre - tværtimod. Danmark faldt fuldstændig sammen, og som leder og cheftræner vil pilen naturligt pege på landstræneren, når man leverer den største fiasko i årevis.