Karakterer: Han er totalt blottet for selvtillid

Kroatien - Danmark 2-1 (0-0)
1-0 Borna Sosa (49.)
1-1 Christian Eriksen (77.)
2-1 Lovro Majer (79.)

Det danske landshold var på besøg i Kroatien og kunne have vundet Nations League-gruppen med en sejr, og uafgjort havde også været et godkendt resultat, men det endte med et nederlag.

Her er karaktererne fra opgøret.

Kasper Schmeichel - 3 bolde
Havde ikke det store at lave i første halvleg og kan glæde sig over, at et par farlige hovedstød gik forbi kassen. Spillede rigtig godt med fødderne og formåede en enkelt gang i første halvleg at komme langt ud af sit felt og heade bolden væk. Havde ingen chance ved Kroatiens to mål i anden halvleg, og han havde også et par gode redninger.

Andreas Christensen - 2 bolde
Startede usikkert og måtte give et hjørnespark, efter han var blevet rundet. Men Andreas Christensen spillede sig lidt op, selv om han spillede i venstre side af tremandsforsvaret, hvor han ofte har spillet i højre. Var dog lidt for anonym i opgøret, når man tænker på, hvor god han er med bolden.

Simon Kjær - 3 bolde (ud 72.)
Kaptajnen var tilbage, og han ligner sig selv, så det er jo glædeligt nyt for Kasper Hjulmand, der ved, hvor vigtig Simon Kjær er for det danske landshold. Kamp nummer 121 for Danmark, og dermed er der bare otte op til en tangering af Peter Schmeichels rekord. Fik et gult kort, da han virkede lidt rusten i en duel med Luka Modric og begik et frispark. Det er nok ikke så overraskende med tanke på, hvor længe Kjær har siddet ude med skade.

Joachim Andersen - 2 bolde
Han har spillet utrolig godt for Crystal Palace i lang tid, og hvor Kasper Hjulmand tidligere har foretrukket Jannik Vestergaard sammen med Kjær og Christensen, er Vestergaard helt ude af truppen i Leicester City, mens Joachim Andersen spiller godt hver eneste uge. Mod Kroatien spillede han flere gode bolde frem i banen, hvilket er vigtigt, at stopperne kan, når man spiller med tre centrale. Kunne han have gjort lidt mere ved 1-0 målet? Han kunne nok ved 2-1 målet - det trækker lidt ned. Ser ud til at få en nøglerolle til VM.

Daniel Wass - 2 bolde (ud 60.)
Rolig kamp af Daniel Wass, der havde en enkelt god afslutning i første halvleg, og så ellers mest var boldflytter. Han trækker langt ind i banen i offensiven, og det gør, at han kommer en del på bolden. Han var en tand for anonym, og så var der et par sløje afleveringer. Lidt skuffende præstation.

Pierre Emile Højbjerg - 2 bolde
Han har været den bedste dansker i lang tid, men torsdag aften ramte han ikke topformen. For mange dårlige indlæg og lidt sløje afleveringer, der var en kende atypisk for Højbjerg.

Thomas Delaney - 3 bolde (ud 60.)
Når man ser Thomas Delaney tørne ud for Danmark, er det godt nok svært at forstå, at Julen Lopetegui ikke kan bruge den centrale midtbanespiller for Sevilla. Senest var han sat helt på tribunen af Sevilla-træneren. Delaney arbejder stenhårdt, spiller sikkert, og så tør han gså aflevere bolden frem i banen. Sløjt kvarter i anden halvleg kostede en udskiftning, men overordnet set gik det fint.

Joakim Mæhle - 2 bolde
Kunne godt have scoret til 1-0, men misbrugte et godt tilbud. Var vaks defensiv i første halvleg, hvor han headede et indlæg væk fra stregen, men omvendt var der også for mange fejl. Som i ALT for mange fejl. Værst så det ud, da han driblede kuglen ud over sidelinjen i anden halvleg og sådan i afmagt tog sig god tid om at rejse sig. Lige i det moment virkede Joakim Mæhle blottet for selvtillid, hvilket måske også hænger sammen med, at han på klubholdet er bænket. Bekymrende forud for slutrunden, hvor Mæhle bliver en af Danmarks vigtigste spillere.

Andreas Skov Olsen - 2 bolde (ud 89.)
Kan meget, men viste det ikke helt Enkelte gode momenter, men han skal ind og få udfordret, for det er der, han er farlig og en kæmpe gevinst for sit hold.

Martin Braithwaite - 3 bolde (ud 60.)
God præstation af Martin Braithwaite, der lå som Danmarks forreste. Selv om han er kendt som en dybdeløber, viste han gode ting i opbygningsfasen, hvor han formåede at holde i bolden og spille den til holdkammeraterne.

Christian Eriksen - 3 bolde
For mange dårlige afleveringer de første 75 minutter, og i anden halvleg så man også lidt atypisk teknikken svigte, så det endte med et kroatisk indkast, da Eriksen ikke kunne kontrollere kuglen. Lå i en fri rolle de første 60 minutter, men han fik ikke sat et tilfredsstillende aftryk på kampen. Og da han kom ind centralt ved siden af Højbjerg efter 60 minutter, efterlod han flere gange Højbjerg alene i markeringen med to spillere. Dårlige 75 minutter af Christian Eriksen, men i de sidste 15 minutter var han fremragende. Scorede med 13 minutter igen af opgøret. Det er så også det, man får med Eriksen - det er op og ned.

Indskiftere:
Rasmus Nissen Kristensen - 2 bolde (ind 60.)
Fik ikke sat noget voldsomt aftryk på kampen.

Mikkel Damsgaard - 2 bolde (ind 60.)
Spillede lidt til siden og bagud. Virker meget langt fra topformen.

Rasmus Højlund - 2 bolde (ind 60.)
Dansk debutant, der kom på banen før Kasper Dolberg. Angriberen havde en hovedstødsmulighed, efter han kom ind, men skuffende fik han slet ikke træf på bolden.

Mathias Jensen - UB (ind 72.)
Kom ind sidst i kampen, men havde det som resten af holdet svært.

Kasper Dolberg - UB (ind 89.)
Kom på banen i sidste minut.

Træner:
Kasper Hjulmand - 2 bolde
Det var jo sådan set fint nok i første halvleg, men i anden halvleg var det Kroatien på det hele. Forsøgte at ændre på slagets gang med en tredobbelt udskiftning i anden halvleg, men det hjalp ikke så meget. Da han gik over til to centrale stoppere, kom Danmark på 1-1 efter et flot mål af Eriksen. Desværre scorede Kroatien til 2-1 et minut senere. Hvor meget mere kan man gøre som træner? Faktum er, at det danske landshold spillede en godkendt første halvleg, men en rigtig dårlig anden halvleg.