• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Bye Marboe

Karakterer: Højbjerg var et lyspunkt i dansk nedtur

Foto: Getty Images

Vi zoomer ind på onsdagens Nations League-opgør mod Belgien.

Af Mads Bye Marboe

Danmark tabte onsdag aften 2-1 til Belgien i Nations League. Her er vores karakterer til spillerne:

Kasper Schmeichel – 3 bolde
Lukkede tre scoringer ind, men var prisgivet. Ved ingen af de fire mål kunne han stille meget op. Keeperen var endda tæt på at forhindre Romelu Lukakus scoring til 2-1, men det endte med, at bolden sejlede i nettet.

Daniel Wass - 3 bolde
Valencia-backen leverede en forholdsvis anonym indsats, men det er ikke ensbetydende med, at han skuffede. Han har sat sig solidt på højrebacken under Hjulmand, og han løste også sine opgaver fint her til aften. Danskernes problemer var større i den anden side.

Simon Kjær – 3 bolde
Den rutinerede forsvarsspiller har haft et suverænt 2020, og også mod Belgien diskede han op med en flot præstation. Han kom til kort over for Lukaku ved angriberens 3-1-scoring, men det har mange andre forsvarsspillere også været ude for.

Andreas Christensen - 3 bolde
Han havde sit hyr med Lukaku, men formåede egentlig at holde Inter-stjernen væk fra chancer i det meste af kampen. Skilte sig også fint af med kuglen. Han kan godt være tilfreds med, hvordan han løste en svær opgave.

Joakim Mæhle - 2 bolde
Joakim Mæhle har været rigtig god i de få kampe, han har fået for det danske landshold, men det så noget anderledes ud denne gang. Det var ofte over egen højreside, at belgierne blev farlige, og Mæhle fik aldrig sat sit aftryk i offensiven, hvor han ellers er stærkest.

Læs også:LIVE: MÅL! Stærke Lukaku fordobler belgisk føring

Christian Eriksen - 3 bolde
Man kan godt se, at Eriksen ikke spiller meget for Inter, men det ændrer ikke på, at midtbanespilleren som oftest er blandt de bedste danskere på banen. Bedst er han imidlertid, når han har bolden, og det var Danmark ikke meget her til aften. Han havde dog flere aktioner, der førte til gode, danske muligheder.

Pierre-Emile Højbjerg - 4 bolde
Rigtig flot kamp af Højbjerg. Det er ikke altid, det fungerer for ham på landsholdet, men mod Belgien levede han op til det niveau, han har vist i Tottenham. Fik ganske vist mistimet et hovedstød, der førte til 1-0-scoringen, men var derudover stærk i dueller og på bolden, som han nærmest sugede til sig.

Thomas Delaney - 3 bolde
En forholdsvis anonym indsats at Delaney. Arbejdede som altid stenhårdt, men andet fik han ikke for alvor bidraget med, og så blev han udskiftet midt i anden halvleg.

Yussuf Poulsen - 2 bolde
Det er bare ikke helt godt med Yussuf Poulsen på landsholdet. Man ved, at man får en stærk presspiller, der kan arbejde begge veje, men han manglede igen at bidrage med meget offensivt. Blev også udskiftet i anden halvleg.

Jonas Wind - 4 bolde
Jonas Wind startede på toppen for Danmark i fraværet af Kasper Dolberg og gjorde det glimrende. Han var god til at falde ned og deltage i opbygningsspillet, som Hjulmand inden kampen havde påpeget, at han skulle gøre det, og så fik han scoret sit andet landskampsmål. Faldt lidt ud af opgøret efter pausen.

Martin Braithwaite - 3 bolde
Fik en rigtig dårlig start og misbrugte en kæmpe chance ved 1-1, men han var involveret i scoringen til netop 1-1 og havde desuden flere fine aktioner. Langt hen ad vejen var det noget af det bedre, vi har set fra Braithwaite den seneste tid.

Læs også:Straffer Norge for kaos: Taberdømt

----------

Mathias Jensen - 3 bolde
Fik 20 minutter på banen uden at gøre den store forskel, men lavede heller ingen større fejl.

Lucas Andersen - UB
Kom på banen i det sidste kvarter i stedet for Yussuf Poulsen.

Pione Sisto - UB 
Kom på banen de sidste få minutter i stedet for Jonas Wind.

Træner:

Kasper Hjulmand - 3 bolde
Danmark var på en rigtig svær opgave ude mod et af verdens bedste landshold, men det var ikke langt fra, at man kunne have sikret sejren, der ville have sikret gruppesejren. Ved stillingen 1-1 i starten af anden halvleg var det således Danmark, der var ovenpå. I sidste ende endte det imidlertid med endnu et nederlag til Belgien.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dk’s skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Læs også:Morten Olsen: Angrebet er et problem for Danmark

Læs også:Reddet af teknikalitet: Slipper for straf trods regelbrud før FCM-kamp

Læs også:- Ingen kan lide at spille mod os

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020