• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Klasseform: Martin Braithwaite ustoppelig

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite brænder banen af for Espanyol. Mandag blev danskeren dobbelt målscorer.

Af Ole Hoffskov

Kasper Hjulmand offentliggør senere i dag truppen til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Kasakhstan og San Marino, og hvis landstræneren udtager Martin Braithwaite, er det en offensivspiller i klasseform, der stempler ind i Helsingør i næste uge.

Mandag aften blev den 32-årige dansker dobbelt målscorer for Espanyol i 3-0-sejren over Racing Ferrol, og dermed er Martin Braithwaite oppe på fire kasser og en enkelt assist for klubholdet i denne sæson.

Med til historien hører naturligvis, at Espanyol i sidste sæson rykkede ud af Spaniens bedste række, så det er på anden klasse i spansk fodbold, at Martin Braithwaite lige nu boltrer sig. 

Martin Braithwaite har været udtaget til alle samlinger i den nuværende EM-kvalifikation, så det må betegnes som meget sandsynligt, at han også er ét af de navne, Kasper Hjulmand hiver op af posen lidt over middag. 

På landsholdet kunne Espanyol-spilleren godt bruge en succesoplevelse foran målet. Martin Braithwaite har således ikke scoret et mål for Danmark siden EM-ottendedelsfinalen mod Wales i 2021, og hans seneste assist daterer sig endnu længere tilbage.