Landsholdet træner ikke straffespark før afgørende Irland-kamp
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Landsholdet træner ikke straffespark før afgørende Irland-kamp

Selv om en straffesparkskonkurrence ikke synes usandsynlig, kommer det danske landshold ikke til at øve sig på at sparke dem, slår landstræneren fast. Man kan alligevel ikke kopiere kampsituationen til træning.

Hvis Danmark og Irland i morgen gør, som de gjorde i lørdags, altså spiller 0-0, får holdene brug for deres evner på straffespark. For med 120 målløse minutter i Dublin skal de hele afgøres fra pletten.

Det virker ikke helt usandsynligt baseret på det første opgør, hvor Danmark ikke kunne nedspille irerne, der omvendt ikke vist megen lyst til at angribe. Det får dog ikke Åge Hareide til at beordre straffesparkstræning.

Landstræneren mener, at man alligevel ikke kan genskabe det psykologiske spil, som hersker i kampene, når man træner, og så kan det være ligegyldigt.

- Jeg har det i baghovedet. Vi har jo folk med os her, som har været med i store straffesparkskonkurrencer, og det, som siges med det, er jo, at når man øver sig på straffespark, får man aldrig den atmosfære, som du får, når det skal afgøres. Den får du aldrig til en træning. Det er nemt at skyde straffe til træning, så det er ikke noget, vi kommer til at træne, siger Åge Hareide ifølge BT.

Skulle det komme så vidt, at VM-billetten skal fordeles ud fra de ti (eller flere) straffespark, står Danmark umiddelbart med gode kort. Analytikeren i Lyngby BK, Jonathan Hartmann, har i hvert fald fundet data, der underbygger den pointe.

Danmarks målmand, Kasper Schmeichel, har således klaret sig bedre på straffespark i karrieren, end Irlands ditto, Darren Randolph, har. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.