Video : Tipsbladet
Landshold

- Landsholdet vil altid være specielt for mig

Rasmus Højlund ser frem til EM-slutrunden i Tyskland og håber, han kan bidrage til dansk succes med nogle scoringer.

MANCHESTER (Tipsbladet): Så er det lige om lidt, det går løs.

Klubfodbolden er gået på hæld over hele Europa, og det betyder, at det hele den næste måneds tid kun kommer til at dreje sig om én ting – EM-slutrunden.

Det danske landshold er som bekendt én af de nationer, der skal dyste i Tyskland, og rød-hvid succes afhænger i høj grad af Rasmus Højlund, som er manden, der er udset til at skulle score målene for Danmark.

EM i Tyskland bliver Manchester United-stjernens første slutrunde.

- Det bliver vanvittig fedt. Jeg var tæt på at komme med sidst (til VM i Qatar, red.), men snublede lige på målstregen. Jeg glæder mig rigtig meget – nu må vi jo i første omgang se, om jeg bliver udtaget, siger Rasmus Højlund til Tipsbladet.

Udtaget skal han nu nok blive, Manchester United-stjernen, og det bliver et særligt øjeblik for Rasmus Højlund, når Kasper Hjulmand nævner hans navn som én af de 26 spillere, der skal repræsentere Danmark.

- Det betyder meget for mig at spille på landsholdet, og det har det altid gjort. Jeg har altid fulgt landsholdet og været en stor supporter – også da det ikke gik så godt. Jeg er meget patriotisk, og det er noget helt særligt at gå på banen med andre danskere og spille mod andre nationer. Det vil altid være specielt for mig, siger Højlund og fortsætter:

- Jeg har aldrig været typen, der satte mig et mål, men jeg vil selvfølgelig være glad, hvis vi går videre fra gruppen, og jeg kan hjælpe holdet på vej ved at score nogle mål.

Rasmus Højlund blev dansk topscorer i kvalifikationen til EM, der for Danmarks vedkommende begynder den 16. juni mod Slovenien. Kasper Hjulmand udtager truppen på torsdag.