• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

- Landsholdet vil være det største nogensinde

Foto: Getty Images

19-årige Maurits Kjærgaard får heller ikke chancen på landsholdet i denne omgang, men han håber, han får en invitation en dag i fremtiden - det vil opfylde én af hans største drømme.

Af Ole Hoffskov

Tirsdag udtog Kasper Hjulmand truppen til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan, og landstræneren havde rystet posen gevaldigt. En række urutinerede navne i landsholdssammenhæng får chancen i rød og hvidt.

Maurits Kjærgaard må dog stadig væbne sig med tålmodighed.

U21-landsholdets anfører er ikke blandt de spillere, Kasper Hjulmand har sendt bud efter, men Red Bull Salzburg-spilleren ligner en fremtidens mand på landsholdet, og hvis det sker, er det en kæmpe drøm, der går i opfyldelse for den 19-årige midtbanemand.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille kampe for A-landsholdet på et tidspunkt. Det er den største drøm, siger Maurits Kjærgaard i et interview med Spillerforeningen og tilføjer:

- Det er Danmark. Det er der, jeg kommer fra. Og det har været en drøm, siden jeg var helt lille. Så at spille på det hold – lige meget hvornår – det vil være det største nogensinde.

- Jeg bruger hver træning, hver kamp, på at spille på et rigtig, rigtig højt niveau. Så højt som muligt. Får det til at blive en vane at spille på et vist niveau, fordi det skal man for at komme på A-landsholdet. Det er et voldsomt dygtigt hold, så jeg gør bare mit bedste.

Maurits Kjærgaard spiller fast for Red Bull Salzburg, der med afstand er den største klub i Østrig. Danskeren har i denne sæson scoret to mål og lavet ni assists for mesterklubben, der blot har tabt en enkelt ligakamp. 

Midtbanespilleren kom til Red Bull Salzburg fra Lyngby Boldklub i sommeren 2019.