Landshold Lasse Claes

Landsholdets nye hjemmebane: Jeg er jo ikke idiot

Foto: Lars Ronbog

TV 2 har nu dækket fire landskampe, og Carsten Werge er meget tilfreds med starten.

Af Lasse Claes

Du har sikkert lagt mærke til noget nyt, når Danmark spiller landskampe. 

Nu er det nemlig TV 2, som har rettighederne til at vise kampene med Kasper Hjulmands mandskab i centrum. 

Det begyndte for to uger siden, da Danmark sejrede med 2-1 i Paris mod Frankrig i Nations League. Siden da er det blevet til yderligere tre kampe. 

Og tv-kanalen har fået en god start på at dække Danmarks fodboldlandshold. Det mener Carsten Werge i hvert fald. Sådan lyder det i et interview med Tipsbladet.  

- For det første har det været virkelig sjovt. Vi har satset på Nations League på alle fronter, fordi vi ikke kun viser Danmarks kampe. Det har været en af de vildeste udfordringer at kaste sig over, lyder det fra fodboldredaktøren på TV 2, inden han fortsætter: 

- Vi har skulle prøve nogle nye ting af med eksempelvis værter og reportere, men det er nærmest gået over alt forventning. Jeg synes, der har været en udvikling fra første til fjerde program, og vi bruger rigtig meget krudt på at finjustere undervejs. 

Selvom den tidligere fodboldkommentator er tilfreds med begyndelsen, så kan hans hold ikke tage alt æren for succesen. 

- Jeg er jo ikke idiot. Vi er blevet hjulpet godt på vej af et landshold, som har vundet tre ud af fire kampe. På den måde er det altid nemmere at sidde fast i folks bevidsthed, end hvis det var blevet til fire snittere. Vi har selvfølgelig haft medvind. 

Om den gode start skyldes en god dækning eller et velspillende landshold, skal være usagt. Sikkert er det dog, at TV 2 har haft en masse seere på flow-tv. 

Her har alle fire dueller i Nations League haft mere end 700.000 seere med mandagens kamp mod Østrig som topscorer. Ifølge Carsten Werge var der her mere end en million mennesker, som sad foran skærmen. 

I sidste uge toppede fredagens landskamp mod Kroation med 997.000 seere. Det er Nielsen, som står bag seertallene, og hvis det ikke skal være fodbold, var Royal Run det næstmeste set program med 557.000 seere. 

Der var ligeledes mange danskere, som så studiet inden kampene med Camilla Martin, Brian Laudrup, Kenneth Perez og Mads Junker. Det er en ny sammensætning, som Carsten Werge har skabt, og den er der naturligvis kommet tilbagemeldinger på. 

- Vi har fået lidt respons. Folk kender Brian, og de ved, han er god på tv, og at han har en god udstråling. Så er der Mads, som er fra egne rækker, og en som har grebet chancen. Så er der Kenneth, som er min opfindelse. 

- Og han leverede præcist det, jeg gerne ville have. Han er anderledes, og det skal folk vænne sig til. De fleste er positive omkring ham, og så er der nogen, der mener, han er for meget. 

Der har været meget delte meninger omkring netop Kenneth Perez på de sociale medier. Hvad tænker du om det? 

Det påvirker os overhovedet ikke. Min grundholdning er, at hvis man skal tage sig af, hvad folk siger, kan man ikke lave andet. Men det er ligeledes fair nok, fordi du kan ikke stå og kritisere ting i studiet uden selv at kunne modtage kritik. 

- Folk skal lige vænne sig til Kenneth, fordi han er ny. Fjernsyn handler om tilvænning. Kenneth var på min ønskeliste, og vi har taget et valg. Derudover kan det være lidt svært at tage alt på sociale medier seriøst. 

Carsten Werge tilføjer, at TV 2 ligeledes har lært en masse af de fire landskampe, som tv-kanalen har sendt her i første omgang. 

Eksempelvis mener fodboldredaktøren ikke, at en optakt behøver at have fire indslag, fordi de tre eksperter i studiet er kompetente nok til at have en del taletid. Det synes Carsten Werge blev tydeligt, da strømmen gik i Wien, og udekampen mod Østrig blev udsat med mere end en time. 

Nu skal TV 2 evaluere starten med landsholdet og se frem mod kampene i efteråret samt årets helt store begivenhed - VM i Qatar til november. Og her er det ikke klart, om der kommer nye eksperter til. 

- Det finder du ud af henad vejen. Men lad mig sige det sådan her. Vi har et godt hold, siger 61-årige Carsten Werge som det sidste i interviewet. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.