Foto: IMAGO
Landshold

Enorm landsholdsjubel over brandvarm Højlund

Rasmus Højlund har fået hul på Premier League-bylden, og det vækker stor glæde i den danske landsholdslejr.

Der kan ikke være stor tvivl om, at Rasmus Højlund har en kolossal betydning for Danmarks EM-chancer til sommer. Man kommer langt med en brandvarm spidsangriber, og man kan ikke komme udenom, at danskeren er brandvarm i øjeblikket.

Søndag blev han historisk i Premier League ved at blive den yngste spiller nogensinde til at score i seks kampe i træk, og kritikken fra tidligere på sæsonen er fuldstændig forstummet. Lige nu er Højlund på alles læber i England, og eksperter og medier står ikke længere i kø for at sable ham ned. Nu er det i stedet for at hylde ham. 

I den danske landsholdslejr klapper man også i hænderne over Rasmus Højlunds formkurve og udvikling. For Morten Wieghorst, der er assistenttræner på landsholdet, er det meget fortjent, at danskeren nu har vendt tingene på hovedet i den røde del af Manchester, og det er noget, som også kommer landsholdet til gavn. Det siger han til Tipsbladet.

- Det er fantastisk at følge. For holdet har det været en svær tid, men Rasmus er blevet ved. For det første har han en fantastisk mentalitet – det er også det, der bliver sagt derovre. Han har bevaret roen, uanset hvad der er blevet sagt eller skrevet.

- Vi skal huske på, at han stadig er ung og spiller i en kæmpe klub. Det, han gør i øjeblikket, er super godt først og fremmest for Rasmus selv, men også for Manchester United og i sidste ende også det danske landshold. Det er rigtig godt. Vi håber selvfølgelig, han bliver ved, og det er jeg slet ikke i tvivl om, fortæller Morten Wieghorst. 


Rasmus Højlund har nu scoret syv mål i sine seneste seks Premier League-kampe.

Han slår fast, at man selvfølgelig ikke kan regne med, at Rasmus Højlund fremover vil score i hver kamp. Men han fremhæver flere gange angriberens mentalitet, og når målene en gang i fremtiden bliver færre, så er Wieghorst ikke i tvivl om, at Højlund nok skal takle det fint. 

Netop mentaliteten er en større ting, som er svær at forklare over en kort telefonsamtale. Wieghorst prøver dog ikke desto mindre at sætte lidt flere ord på, hvad der er specielt ved netop Højlunds mentalitet.

- Der er kæmpe forventninger i en klub som United. Igen må jeg fremhæve, at Rasmus ikke er ret gammel, men han har bevaret roen og fokuseret på det, han kan gøre noget ved. Det er det, han gør til daglig på træningsbanen, og det, han så sandelig gør og har gjort på kampbanen for United. I sidste ende er det det allervigtigste for en professionel fodboldspiller i hans position, siger Wieghorst og fortsætter:

- Han har så stærk en tro på sig selv og sine holdkammerater i øvrigt, så han lader sig ikke påvirke af, hvad der bliver sagt og skrevet.

Rasmus Højlund står noteret for syv mål i sine seneste seks Premier League-kampe. I alt er det blevet til 13 scoringer i denne sæson for Manchester United.