Video : Tipsbladet
Landshold

Legende kommer med klar opfordring til Grabara

Den polske landsholdslegende Zbigniew Boniek slår fast, at Kamil Grabara lige så godt kan blive hjemme, hvis ikke den snart tidligere FC København-målmand er klar til at acceptere en reserverolle på landsholdet.

EM 2024 blev ikke den bedste slutrunde for Polen, der efter én uafgjort og to nederlag måtte rejse hjem efter gruppespillet. 

Og efter det tidlige EM-exit har den polske landsholdslegende Zbigniew Boniek rettet en hård kritik mod det nuværende polske landshold. 

- Det her hold mangler en rygrad. Der var kaos i truppen og desværre fik dette kaos konsekvenser. Jeg havde svært ved at se, hvordan vi gerne ville spille til det her EM, lyder det ifølge Sportowe Fakty fra Boniek.

Zbigniew Boniek peger blandt andet på, at landstræner Michał Probierz ikke gjorde tingene nemmere for Polen ved at lave for mange ændringer undervejs i slurunden. Den tidligere Juventus- og Roma-spiller undrer sig samtidig over, hvorfor Robert Lewandowksi startede ude i den anden gruppekamp mod Østrig, når nu Barcelona-stjernen alligevel var klar nok til at komme ind senere. 

Wojciech Szczęsny spillede sin sidste slutrunde for Polen og Boniek peger på, at målmænd som Marcin Bulka og Lukasz Skorupski står klar i kulissen. I forhold til Kamil Grabara skal landstræner Michał Probierz tænke sig om, vurderer Boniek. 

- Hvis det var op til mig, så ville jeg tænke det grundigt igennem med Grabara. For hvis nogen siger, at han ikke vil være en del af landsholdet som tredjemålmand, så er der ikke brug for ham. Når du spiller for landsholdet, skal du føle for det. Det handler ikke om penge eller karriere. 

- Jeg synes, at Grabara er en smart og intelligent mand, men hvis han kun vil være en del af landsholdet som førstemålmand, så skal han bare blive hjemme, siger Boniek. 

Kamil Grabara skifter denne sommer fra FC København til Bundesliga-klubben Wolfsburg.