• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Medie: Mat Ryans position er i stor fare

Foto: Getty Images

FC København-keeperen har fået en alvorlig konkurrent på det australske landshold, skriver medie i Australien.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Mat Ryan har været en sand mirakelmager for FC København.

Den australske keeper har flere gange vist prøver på, hvorfor han har et cv, der tæller over 100 kampe i Premier League og klubber som Valencia og Arsenal.

Hans bedrifter mellem stængerne de seneste mange år har også gjort ham til en fast del af Graham Arnolds landshold, og skiftet som bænkevarmer i Real Sociedad til fast mand i FCK har kun cementeret den position.

Men det er lige indtil nu, skriver det store australske medie Fox Sports. Graham Arnold udtog onsdag sin landsholdstrup på 31 mand til to venskabskampe mod New Zealand, og her vurderer mediet hvilke spillere, der er henholdsvis vindere og tabere.

FCK-målmanden er placeret i den sidste kategori, da hans position i buret for Australien er i stor fare, skriver Fox Sports. Det skyldes, at 34-årige Mitchell Langerak har gjort comeback på landsholdet efter han pensionerede sig selv.

- Jeg er ydmyg og beæret over at få chancen for at repræsentere Australien igen, siger Langerak ifølge Townsville Bulletin om udtagelsen.

- Da jeg traf beslutningen om pension, var vi midt i en streng lockdown i Japan. Udsigten var at jeg skulle tilbringe flere måneder væk fra min kone og mine børn, så jeg var nødt til at lave det hårde opkald og trække mig tilbage fra landsholdet for familiens skyld, siger keeperen, der til dagligt spiller og bor i Japan.

Foruden Mat Ryan og Mitchell Langerak så har landstræneren også udtaget Andrew Redmayne som den sidste brik i sin målmandstrio til de kommende kampe mod New Zealand.

Første opgør spilles torsdag i næste uge i Brisbane, mens det omvendte opgør spilles tre dage senere. Det bliver samtidig Graham Arnolds sidste mulighed for at lave justeringer inden VM-slutrunden i Qatar, hvor Australien er i gruppe med Danmark, Tunesien og Frankrig.