• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Meget tæt på ny aftale med Morten Wieghorst

Foto: Getty Images

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, fortæller til Tipsbladet, at man er meget tæt på en forlængelse med Morten Wieghorst.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Tipsbladet i Brøndby.

Du kan næsten ikke sige Kasper Hjulmand uden også at sige Morten Wieghorst. Landstræneren og assistenttræneren hænger sammen i tykt og tyndt.

Duoen blev ansat for tre år siden, men efter VM-fadæsen var det kun Kasper Hjulmand, der forlængede sin aftale med DBU frem til efter VM i 2026. Men det betyder ikke, at han mister sin tro væbner på sidelinjen.

- Det ser rigtig godt ud. Jeg forventer, at vi bliver enige, for Morten er interesseret i at blive her, og vi vil også gerne. Så han fortsætter. Der er jeg ret sikker på, at vi finder ud af noget. Så det er rigtig godt, siger fodbolddirektør, Peter Møller, til Tipsbladet.

Og planen er ligesom med Kasper Hjulmand, at han fortsætter til på den anden side af VM 2026.

- De er et makkerpar de to. De hænger jo sammen. Jeg tror sågar også, at de sover sammen. De er glade for samarbejdet, og Kasper er glade for de opgaver, som Morten løser, og vi synes også, at han gør det supergodt som assistenttræner. Så jeg er ret overbevist om, at vi finder en løsning snart, siger Peter Møller.

DBU's fodbolddirektør vil ikke sætte en tidshorisont på forlængelsen, men noget kunne tyde på, at det ikke varer for evigt før end, man får de sidste detaljer på plads. Og dermed er man nået et stykke længere, end sidst Tipsbladet spurgte til Morten Wieghorsts fremtid.

- Vi vil meget gerne forlænge. Nu har vi taget Kasper i første omgang, og de hænger sammen som Dupont og Dupont, så jeg regner med, at han [Morten Wieghorst, red.] også gerne vil forlænge, sagde DBU's fodbolddirektør Peter Møller til Tipsbladet og den øvrige presse tilbage i juni.

51-årige Morten Wieghorst har været assistenttræner siden sommeren 2020. Han har tidligere været cheftræner i FC Nordsjælland, for U21-landsholdet samt i AGF og AaB. Cv'et byder også på roller som assistenttræner i FC Nordsjælland og Swansea.

Nu tyder alt altså på, at han forbliver assistenttræner på det danske herrelandshold frem til 2026.