Video : Tipsbladet
Landshold

Messi raser: Det er vanvittigt, og det skal stoppe

Efter nattens 1-0-sejr over Brasilien har Lionel Messi anklaget det brasilianske politi for undertrykkelse og overdreven brutalitet mod de argentinske fans.

Verdensmestrene fra Argentina hentede i nat en historisk 1-0-sejr ude mod Brasilien, men efter sejren på Maracanã var Lionel Messi alligevel i blandet humør. 

Kampen i Rio de Janeiro blev nemlig præget af uroligheder på tribunen, idet det brasilianske politi gik hårdt til de argentinske fans. 

- Dette hold fortsætter med at skrive historie. En stor sejr på Maracanã, selvom den blev præget af endnu en argentinsk undertrykkelse i Brasilien. Dette kan ikke tolereres. Det er vanvittigt, og det skal stoppe nu!! lyder det på Instagram fra Lionel Messi. 

Opgøret mellem Brasilien og Argentina blev udskudt en halv time på grund af sammenstødene mellem politiet og de argentinske fans. 

Brasilianske og argentinske fans endte i slagsmål bag det ene mål, da nationalmelodierne blev afspillet, hvilket fik politiet til at trække knipler mod de argentinske tilhængere. Visse af de besøgende fans reagerede herefter ved at rive sæder løs og kaste dem efter politiet. 

En blodig argentinsk fan lå på banen, før han blev båret ud på en båre. Det argentinske hold, anført af Lionel Messi, bevægede sig ud til tribunen for at få situationen under kontrol. 

- Det var skidt, for vi så, hvordan de tæskede folk. Ligesom i Libertadores-finalen undertrykte politiet igen folk med deres knipler. Der var spillere, som havde familiemedlemmer derovre, lød det, ifølge Reuters, fra Lionel Messi, efter kampen. 

Nederlaget til Argentina var Brasiliens første hjemmebanenederlag nogensinde i en VM-kvalifikationskamp.