• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Mindst 4000 billetløse irere i København: Der er kæmpe festpotentiale

Foto: Harry Trump/Getty Images

Der kommer 2345 irere i Parken i morgen, men også mindst 4000 uden billet. DBU og politiet opfordrer dem til at se kampen på storskærm sammen med danskerne og frygter ikke ballade.

Af Anders Dehn

Hvis man er til fest, fodbold og fadøl, men ikke har fået billet til landskampen mod Irland lørdag aften, kan man med fordel lægge vejen forbi Rådhuspladsen. Her forventes mellem 10.000 og 12.000 mennesker at overvære VM-playoffkampen på storskærm, herunder tusindvis af irere.

Gæsterne fra den grønne ø har fået 2345 billetter til udebaneafsnittet, men politiet forventer, at mindst 4000 irere uden billet vil befinde sig i København i morgen. Mange af dem vil givetvis lægge vejen forbi de mange pubber og barer i hovedstaden, mens andre vil se kampen på storskærm.

Læs også: Ingen billet til Danmark-Irland? DBU viser kampen på storskærm

- Vi ved, at der er 6000, der har sendt ansøgning om at købe billet, og vi forventer 4000 irere rejse til København plus de herboende irere. Vi samarbejder med vores kollegaer i Irland, og det er det bud, vi har fået, og som vi stoler på, siger Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til tipsbladet.dk.

- Vi ved ikke præcis, hvor mange der kommer ind på Rådhuspladsen, men et sted mellem 10-12 000 (i alt, red.) er nok ikke usandsynligt. Specielt hvis der kommer 4000-6000 irere.

Læs også: Landsholdet er blevet folkets hold igen: Vi havde næsten opgivet dem

Når så mange tilrejsende fans dukker op i en værtsby uden mulighed for at komme ind til kampen, ville man i nogle tilfælde forberede sig på ballade, men ikke i morgen. DBU opfordrer tværtimod irerne til at se kampen på Rådhuspladsen sammen med de danske fans.

- Ja, for pokker. Vi tror, der er kæmpe festpotentiale, og de irske fans er kendte for at skabe en kæmpe fest. Det er fantastisk, at der kommer mange af dem, og jeg sikker på, at danske og irske fans matcher hinanden meget godt, siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.

Der er da også noget, der tyder på, at Københavns beværtninger har forberedt sig på et stort indtog af irske fodboldfans. En barejer fortæller eksempelvis Jyllands-Posten, at han har indkøbt mere øl til i morgen end til St. Patrick's Day, den irske nationaldag, som ellers traditionelt fejres ganske festligt.

Også hos ordensmagten forventer de mere feststemning end slagsmål. Sådan plejer det at være, når irerne kommer på besøg.

- Vores udgangspunkt er, at det bliver en festlig og fornøjelig dag for begge holds fans. Både irske og nordiske fans blev berømmede for deres indsats under EM i Frankrig sidste sommer og fik en hædersbevisning for god opførsel, Médaille de la Ville de Paris. Det er rollemodeller for, hvordan fans burde være, siger Jesper Bangsgaard fra Københavns Politi, der dog står klar, hvis der alligevel skulle opstå uroligheder.

- Hvis nogle skulle blive lidt mugne over at tabe, kan vi håndtere de småuroligheder, der måtte opstå, siger vicepolitiinspektøren. 

Derudover har politiet taget de samme sikkerhedsforanstaltninger, som de ellers ville, når forventlig 10-12.000 mennesker forsamles. Jesper Bangsgaard er varsom med ikke at sige terrorsikring, men nøjes med at konstatere, at politiet tager sikkerheden alvorligt.

- Vi har altid den vinkel ind over, at der kan ske noget, der ikke har noget med fodbold at gøre. En stor, uvarslet hændelse. Det kan altid ske, når der er store menneskemængder, uanset om det er fodbold eller en koncert, eller hvad det måtte være.

Der er kickoff fra Parken klokken 20.45 i morgen aften.


Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus