• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Sylvester Guldberg Røn

Morten Olsen: Ajax har formet det danske landshold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere danske landstræner Morten Olsen mener, at Ajax Amsterdam bærer en stor del af æren for, hvordan moderne dansk landsholdsfodbold har set ud.

Af Sylvester Guldberg Røn

Der findes næppe en mere rammende definition af en danskerklub end Ajax Amsterdam. Flere af de allerstørste danske landsholdsspillere har formet fodboldkarrieren i den hollandske storklub. 

Ajax har stadig flere danskere i truppen den dag i dag, hvor de har leveret sensationen og er gået hele vejen til semfinalen i Champions League. Den tidligere danske landstræner og både spiller og træner i Ajax, Morten Olsen, mener, at Ajax har store aktier i, hvordan moderne dansk landsholdsfodbold har formet sig. 

- I 80'erne havde vi mange af dem, vi i Danmark kaldte 'gade- og vej-spillere'. Og flere af disse fortsatte og forfinede deres udvikling og deres offensive uddannelse i Ajax. Som eksempelvis Søren Lerby og Frank Arnesen, som var meget vigtige spillere på det danske landshold dengang. Så Ajax var med til at forme det landshold, siger Morten Olsen til BT.

Morten Olsen påpeger ligeledes, at spillestilen i hans tid var direkte inspireret af Ajax', og at stjerner som Christian Eriksen også har fået fodboldopdragelsen i Amsterdam. 

Til sommer skifter FC Nordsjællands 16-årige talent Christian Rasmussen til Ajax, og han bliver den 28. dansker i den hollandske storklub. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus