Brutal besked: Mohamed Daramy bryder tavsheden
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Brutal besked: Mohamed Daramy bryder tavsheden

Nu tager Mohamed Daramy for første gange bladet fra munden og åbner op om miseren ved seneste landsholdssamling. Det sker i et stort interview med Tipsbladet.

Mohamed Daramy var Superligaens bedste spiller, han var klar til at slå igennem i Ajax, og Kasper Hjulmand bragte ham tilbage i landsholdsvarmen.

Alt spillede for den vævre kantspiller tilbage i juni, hvor han var udlejet fra Ajax til FC København.

Men midt i alle succeshistorierne sprang en bombe om ørerne på Mohamed Daramy. Kantspilleren var udtaget til landsholdet ved samlingen i juni og fik spilletid, da han blev indskiftet i slutminutterne af Danmarks sejr på 1-0 over Nordirdland den 16. juni.

Trods få minutter på banen blev Mohamed Daramy kritiseret for sine defensive mangler, og dagen efter kom det så frem, at han ikke skulle rejse med resten af landsholdet til Ljubljana og spille mod Slovenien. Ifølge B.T. var det fordi, at Mohamed Daramy kun opfyldte to ud af Kasper Hjulmands 12 kriterier til en landsholdsspiller.

Om det er korrekt, har Tipsbladet spurgt Mohamed Daramy om.

- Det er sådan, det er kommet ud. Jeg og Hjulmand havde en samtale dernede og efter episoden. Jeg er ærgerlig over, at tingene er kommet ud på den måde. Jeg vil helst ikke gå så meget i detaljer omkring det. Jeg har lagt tingene bag mig og fokuserer på kampene med U21-landsholdet.

Ved du hvorfor, at det er kommet ud på den her måde med de to ud af 12 kriterier?

- Det er klart, at den samtale jeg har haft med Hjulmand, den har jeg jo haft med min agent og min familie. Og så er nogle ting kommet ud, som måske ikke skulle være kommet ud. Hvis man kender mig, ved man godt, at jeg ikke er en person, der snakker så meget og derfor ikke vil have ting ud på sådan en måde. Jeg vil bare gerne fokusere på at spille fodbold. Det, der skete med Hjulmand, har vi talt om. Det er klaret, og der er ikke noget mellem os. Vi er på god fod, og at jeg ikke er med denne gang, det er sådan, det er.

Har Hjulmand 12 kriterier til en landsholdsspiller?

- Det ved jeg ikke, altså... Jeg vil helst ikke komme ind på alle de detaljer. Men jeg ved ikke, om der er 12 kriterier. Det er ikke noget, jeg vil komme ind på.

Har du bedt nogen om, at det her skulle ud, eller er det sket uden din viden?

- Jeg har ikke bedt nogen om, at lække en artikel. Sådan er jeg ikke som person. Der er ikke nogen grund til at skulle skabe et drama for at sætte mig selv i fokus.

Er du sur på nogen over, at det her er kommet ud?

- Ikke som sådan. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det kommer ud på den måde. Men det er ikke fordi, at jeg vil have, at nogen skal se skævt til hverken mig eller Hjulmand. Jeg er bare en glad person, som gerne vil spille fodbold.

Er der noget omkring hele den her episode, som du ville ønske, at du kunne have gjort anderledes?

- Jeg er jo ærgerlig over, at episoden er sket på den måde. Jeg blev jo bare valgt fra, og nogen skal jo vælges fra. Sådan er det bare. Det er klart, at jeg altid gerne vil være med, og det er ærgerligt at blive valgt fra på den måde. Sådan er fodbold, og det må man acceptere. Der er ikke blevet lagt noget i det efter episoden, hvor jeg har fokuseret på at finde den bedste klub for mig.

Mohamed Daramy er ikke udtaget til A-landsholdet denne gang, men han er i stedet med U21-landsholdet, der spiller to kampe mod Frankrig og Slovakiet.

- Jeg har ikke snakket med Hjulmand denne gang, men han har selv udtalt, at han har udtaget den trup, som han mener, er den bedste til at løse opgaven i de kommende kampe. Det respekterer jeg fuldstændig. Der er mange gode spillere til pladserne, og det er selvfølgelig ikke noget nemt valg at skulle tage. Sådan er det denne gang, og så kan det være, at jeg er med næste gang.

Senest Kasper Hjulmand og Mohamed Daramy talte sammen, var efter episoden, hvor landstræneren genfortalte kantspillerens ærgrelse.

- Mo [Mohamed Daramy, red.] ringer til mig og er pisseked af det, for det, der bliver refereret til, er ikke det, der er blevet sagt, sagde Kasper Hjulmand kort inden kampen mod Slovenien til TV 2 Sport.

Nu skal 21-årige Mohamed Daramy forsøge at overbevise Kasper Hjulmand gennem sine præstationer i Stade Reims, som kantspilleren skiftede til fra Ajax denne sommer.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.