• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Nyt landshold: Dansk profil skifter nationalitet

Foto: Getty Images

Den peruvianske landsholdsdrøm rykker tættere og tættere på for Oliver Sonne.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Oliver Sonnes drøm om at spille landsholdsfodbold rykker tættere på.

Det bekræfter hans bedstemor Elsa Christensen overfor det peruvianske medie Willax Deportes.

- Min datter [Oliver Sonnes mor, red.] og jeg var på ambassaden for at lave det nødvendige papirarbejde. De fortalte os, at det vil tage omkring tre måneder, før Oliver vil have sit peruvianske pas. Vi må bare være tålmodige og vente, siger hun.

Oliver Sonnes mormor har peruviansk ophav, hvorfor højrebacken fra Silkeborg IF har mulighed for at repræsentere Peru. Det kræver selvsagt et peruviansk pas, som Oliver Sonne får inden længe.

Tanken om et peruviansk statsborgerskab og landsholdsfodbold er ikke bare plukket ud af den blå luft, da Oliver Sonne rent faktisk er i landstræner, Juan Reynosos, søgelys og har været det i et stykke tid.

Landstræneren fortalte sidste efterår, at man havde et vågent øje på spillere, som har mulighed for at repræsentere Peru. Det har Oliver Sonne, og nu forlyder det endda, at Reynoso i de kommende uger skal til Danmark for at snakke med højrebacken.

Selv har Oliver Sonne også flere gange luftet sin drøm om at repræsentere Perus landshold. Ligesom han tidligere har bekræftet, at man er i tæt dialog med Perus Fodboldforbund.

22-årige Oliver Sonne har fået sit endelig gennembrud i denne sæson i Silkeborg IF, hvor han har taget over for Rasmus Carstensen, som man solgte i sommer. Tre scoringer og to assister er det blevet til for højrebacken i 21 Superliga-kampe.

Oliver Sonne har aldrig repræsenteret Danmark hverken på A-landsholdet eller på ungdomslandsholdene. Nu bliver hans første landsholdsoplevelse formentlig med Peru.

Perus næste mål er kvalifikationen til VM i 2026, som man satser benhårdt på. Her drømmer Oliver Sonne også om at være med.