Video : Tipsbladet
Landshold

Olof Mellberg på tale til landstrænerjob

Den tidligere FC København-stopper kan blive svensk landstræner, melder svenske medier.

Olof Mellberg kan prale af at have en gloværdig spillerkarriere, og der er ingen tvivl om, at han er et af de større svenske navne i nyere tid. 

Nu kan hans stjerne i svensk fodbold blive endnu større.

Ifølge de svenske medier Sportbladet og Expressen er den nuværende Brommapojkarna-træner på tale til det ledige landstrænerjob i Sverige. Skulle Mellberg lande det, så vil det være et stort skridt op af trænerstigen for ham. 

Lige nu har han dog en del at se til, for hans Brommapojkarna-hold skal i dag og mandag spille nedrykningsplayoff mod Utsikten. Derfor forstår man, hvis Mellberg gerne lige vil udskyde landstrænersamtalerne til efter mandag, når al fokus ikke ligger på de to gyserkampe. 

Olof Mellberg har en lang spillerkarriere bag sig, og kendere af dansk fodbold vil huske hans tid i FC København, hvor han var en dominerende skikkelse. 

Trænermæssigt har han ad to omgange været ansat i Brommapojkarna. Han var også i en kort periode i Fremad Amager tilbage i 2019, ligesom han også var cheftræner i Helsingborgs IF. Landstrænerjobbet for Sverige vil dog være af en helt anden kaliber. 

Han er ikke den eneste på listen. Også Graham Potter, der dog har takket nej, Henrik Larsson, Per-Mathias Högmo og Jimmy Thelin sættes i forbindelse med det.