Optakt: Danmark - Chile
Foto: Getty Images
Landshold

Optakt: Danmark - Chile

Der ventes formentlig Danmark en sværere udfordring mod Chile end mod Panama torsdag aften. Kan landsholdet bevare sin stime som ubesejret?

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
På TV: Kanal 5
Hashtag: #danchi #dbutweet #landsholdet

Holdnyt:
Danmark:
Det er sidste chance for at imponere Åge Hareide i landsholdsregi, inden landstræneren udtager sin bruttotrup forud for VM-slutrunden. Langt de fleste pladser, både i startopstillingen og i truppen, er formentlig på plads, men især på venstre back er der rift om sagerne.

Jens Stryger Larsen ligner fast mand, men Riza Durmisi, Jonas Knudsen og Nicolai Boilesen er også udtaget. Førstnævnte havde et fint indhop på backen mod Panama, mens Boilesen blev skiftet ind i midterforsvaret. Hareide har lovet alle mand spilletid, så mon ikke Knudsen enten starter inde eller kommer ind mod Chile?

På den modsatte back får Peter Ankersen måske også lov til at vise sig frem igen, da han blev efterudtaget som følge af Henrik Dalsgaards retur til Brentford. Det er i det hele taget et større puslespil, der skal lægges i forsvaret, hvor også Andreas Bjelland, Jannik Vestergaard og Andreas ”AC” Christensen ikke er tilgængelige.

Og så må missionen, ligesom den var mod Panama, være at give en succesoplevelse til nogle af offensivspillerne. De fleste af dem har skudt mest med løst krudt i 2018, men torsdag viste Pione Sisto, hvorfor han sidder på venstrekanten, da han driblede og sparkede sig til et fornemt sejrsmål.

Chile:
Chile er i gang med den største periode i landets fodboldhistorie. De er dobbelt forsvarende sydamerikanske mestre, og de blev nummer to ved Confederations Cup i fjor. Det eneste, den nuværende generation mangler, er en stor VM-præstation. Det bliver bare ikke til sommer, for holdet er ikke kvalificeret.

Det er måske rart nok for de, må man formode, trætte, aldrende ben i den chilenske landsholdstrup. For flere af den gamle garde er over 30, har spillet lige over eller lige under 100 landskampe og har ikke haft slutrundefri i de tre seneste år.

For det er i høj grad en sammentømret kerne af spillere, der har tegnet den gyldne periode, der nu ser ud til at ebbe ud. Alexis Sánchez (120 landskampe), Gary Medel (109), Mauricio Isla (100) og Jean Beausejour (99) er alle med i Skandinavien, hvor Chile lørdag vandt 2-1 over Sverige i en testkamp.

Til gengæld sidder folk som Claudio Bravo (119 landskampe), Gonzalo Jara (110) og Jorge Valdivia (79) over.

Chile er, nærmest uanset hvordan man måler det, bedre end det Panama-hold, Danmark slog torsdag, så sydamerikanerne burde udgøre en alvorlig trussel for Hareides udvalgte i Aalborg.

Karantæne:
Danmark: Ingen
Chile: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel – Stryger Larsen, Kjær, Boilesen, Knudsen – Delaney, Schöne, Eriksen – Cornelius, Jørgensen, Sisto

Chile (4-3-3): Herrera – Isla, Medel, Díaz, Beausejour – Vidal, Aránguiz, Hernández – Sagal, Sánchez, Vargas

Profilen:
Alexis Sánchez er en af dem, der har personificeret tidens store Chile-hold. Dels fordi han er en af de bedste, dels fordi der på det nærmeste er drevet rovdrift på ham. Manchester United-spilleren er 29 år gammel, har spillet lige under 700 professionelle kampe og har ikke haft slutrunde fri siden 2014. Er inde i en dårlig periode på sit klubhold, så måske en tur med landsholdet er et tiltrængt pusterum?

Vidste du, at..:
Af de 10 chilenere med flest landskampe er ni af dem stadig aktive. Kun Leonel Sánchez, der var på landsholdet fra 1955-68, er ikke. Alexis Sánchez satte rekord mod Sverige med 120 kampe, én mere end Claudio Bravo, og kommer han i kamp mod Danmark, forøger han altså sin rekord.

Dom:
Vi må forvente, at Chile, selv om de ikke skal med til VM, byder Danmark bedre op til dans, end Panama gjorde det torsdag aften. Nogle af de faste er ikke med denne gang, men det er stadig et godt og ikke mindst sammenspillet hold.

Omvendt må Hareide og co. være opsatte på at bevare det momentum, de har kørende for sig. Det vil sige mindst uafgjort. Vi tror, at danskerne på en forventelig svær bane kan hive lige nøjagtig det, en uafgjort, hjem. 1-1 i Aalborg.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.