• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Danmark - Luxembourg

Foto: Getty Images

Der venter en testkamp for Danmark i Aalborg tirsdag, og her skal Åge Hareide formentlig se nogle af truppens ydre spillere i aktion.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 19.00
Spillested: Aalborg Stadion
Dommer: Bojan Pandzic, Sverige
På TV: Kanal 5
Hashtag: #danlux #fordanmark

Holdnyt:
Danmark:
Det danske fodboldlandshold er tæt på at booke billet til EM-slutrunden, der blandt andet spilles i København næste år. Efter Danmarks sejr over Schweiz på 1-0, der kom efter en sen scoring af Yussuf Poulsen, vil en sejr over Gibraltar og uafgjort mod Irland i november være nok til at gå videre til EM. Faktisk kan Danmark med en sejr over Gibraltar og et nederlag til Irland gå videre til slutrunden, hvis Schweiz smider point i en af de sidste tre kampe. Derfor er danskerens øjne nok også rettet en smule mod Schweiz, hvor alpelandet møder Irland tirsdag aften.

Nu venter så en venskabskamp hjemme mod Luxembourg, og den kamp skal formentlig bruges til at holde truppen til ilden. Det er i hvert fald en mulighed for at give nogle af de spillere, der ikke spiller så meget normalt, en chance.

Samtidig er det en chance for at forbedre spillet, for den del må man også se på og sige, at det ikke helt var godt nok. Schweiz var i opgøret lørdag i Telia Parken bedst og havde de største chancer, og havde det ikke været for Kasper Schmeichel, havde Danmark ikke vundet opgøret. Så spillet vil landstræner Åge Hareide nok gerne se en forbedring i mod Luxembourg, hvor angriberne også får en god mulighed for at lave nogle mål.

Yussuf Poulsen, Jens Stryger Larsen og Andreas Christensen er alle rejst hjem til deres klubber, og ind i truppen er kommet Lasse Nielsen, Jonas Knudsen og Lucas Andersen.

Det er muligt, at flere spillere bliver sparet og enten kun spiller 45 minutter eller simpelthen starter på bænken. For eksempel Andreas Cornelius, som man måske ønsker at beskytte lidt.

Læs også:Yussuf Poulsen skal hjem til nyfødt: Har været væk i en tredjedel af hans liv

Luxembourg:
Luxembourg var engang et af de hold, der fik store klø i kvalifikationsturneringerne, men efterhånden er nederlagene blevet mindre og mindre. Og denne gang er der også tikket point på kontoen for Luxembourg, der startede kvalifikationen med at slå Litauen, tabe til Ukraine og siden spille uafgjort med Litauen.

Siden har de ikke fået point og tabte senest med 0-3 ude mod Portugal, men nederlagene i kvalifikationen har været med et mål af to omgange til Ukraine og to mål i et opgør mod Serbien. Så de er ikke lige så dårlige, som de var engang.

Det er dog stadig et hold, Danmark skal slå, og det er heller ikke mange kendte navne, Luxembourg kommer med. Men efterhånden er de klubhold, de spiller i, blevet bedre, og tre spillere i landsholdstruppen kommer eksempelvis fra tyske Mainz, blandt andre den bare 17-årige angriber Alessio Curci, der har sin landsholdsdebut til gode.

I forhold til opgøret mod Danmark er Maurice Deville vendt hjem til klubholdet på grund af en skade.

Karantæne:
Danmark: Ingen
Luxembourg: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, "Zanka", Ankersen - Højbjerg, Wass, Eriksen - Skov, Dolberg, Braithwaite

Læs også:- Lægen sagde, at hvis jeg lagde mig til at sove, var jeg måske ikke vågnet igen

Luxembourg (5-3-2): Moris - Bohnert, Krogh Gerson, Chanot, Carlson, Jans - Oliver Thill, Vincent Thill, Barreiro - Rodrigues, Turpel

Profilen:
Peter Ankersen står til at få en chance på holdet tirsdag, efter Jens Stryger Larsen har forladt landsholdslejren med en mindre skade. Ankersen leverede et godt indhop, da han kom ind lørdag, og han var blandt andet også involveret målet til 1-0. Om han spiller som højre eller venstre back, skal han bygge yderligere på, for de gode præstationer kan være med til at bringe Peter Ankersen tættere på startopstillingen.

Vidste du, at..:
Danmark og Luxembourg har mødt hinanden 10 gange tidligere. De første to landskampe endte uafgjort, og siden har Danmark bare vundet. Det er altså en stime på otte sejre i træk, det danske fodboldlandshold har mod Luxembourg.

Dom:
Det er en testkamp, og det kommer man formentlig også til at kunne se på måden, der bliver spillet på. Men Åge Hareide og det danske hold skal ud og vise, at det er bedre end Luxembourg, og så skal holdet også have vist, at det kan spille godt, som man ikke helt fik vist i Telia Parken lørdag, hvor det dog endte med tre point.

Danmark er storfavorit tirsdag, og vi forventer også, at det ender med en dansk sejr.

2-0 til Danmark.

Læs også:Peter Schmeichel: Schweiz vinder - Irland er virkelig ringe

Læs også:Schweizere måber over Schmeichel: Han spillede med seks hænder

Læs også:Danmarks gruppemodstander er videre til EM