Landshold Kenneth Jensen

Optakt: Danmark - Montenegro

Åge Hareide og Danmark skal tilbage på sporet i VM-kvalifikationen, og det kræver en sejr over Montenegro, der er kommet godt fra land i gruppen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.45
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Alberto Undiano Mallenco, Spanien
På TV: Kanal 5
Twitter: #DENMNE #vmdk

Holdnyt:

Danmark:
Det danske landshold fik ikke noget med fra opgøret mod Polen, og selv om der nok ikke er mange, der kommer til at få noget med fra Polen, er det alligevel ærgerligt for det danske hold, at det ikke blev til et bedre resultat. Anden halvleg var godkendt, men i første halvleg smed Danmark det hele væk. Og bekymrende må det være, at alle tre centrale forsvarsspillere havde deres andel i Robert Lewandowskis hattrick.

Danmark har dog en mulighed for at komme tilbage på sporet, når Montenegro gæster Telia Parken i en kamp, der potentielt får stor betydning for Danmark. Et nederlag vil bringe sorte skyer over den danske VM-kvalifikation, mens uafgjort vil efterlade holdet med en bitter smag i munden. Det ligner en tæt pulje, hvor Polen og Rumænien er aktuelle, og hvor Montenegro er startet godt.

Landstræner Åge Hareide har allerede udtalt, at han vil skifte lidt i startopstillingen, og det er nok sandsynligt, at Yussuf Poulsen starter inde, efter han leverede en fin indsats og scorede mod Polen. Det kan være i stedet for Nicolai Jørgensen, der ikke spillede godt i Polen.

Thomas Delaney ser også ud til at starte inde - i stedet for William Kvist.

Montenegro:
Det boomer ikke med stjerner på Montenegros hold, men der er alligevel et par stykker, der skal holdes øje med. Angriber Stevan Jovetic fra Inter er det store navn på Montenegros landshold, hvor også Atletico Madrids forsvarsspiller Stefan Savic er et solidt navn og en god spiller.

Senest vandt Montenegro med hele 5-0 hjemme over Kasakhstan, som Polen altså blot spillede 2-2 med, og det vidner om, at det er et mandskab, man ikke skal undervurdere. Efter to kampe har Montenegro fire point, da det blev til uafgjort ude mod Rumænien i første runde af kvalifikationen.

Sejren på 5-0 over Kasakhstan var Montenegros største hjemmesejr nogensinde, og landstræner Ljubisa Tumbakovic kan vælge at gå med samme 11 fra start, omend det heller ikke er utænkeligt, at han vælger at stille en tand mere defensivt op.

Mirko Vucinic er tvivlsom til opgøret - han er holdets anfører.

Montenegro har ikke vundet i de sidste fem udekampe.

Karantæne:
Danmark
: Ingen
Montenegro: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (3-4-1-2)
: Schmeichel - Kjær, Christensen, Jørgensen - Ankersen, Delaney, Højbjerg, Durmisi - Eriksen - Fischer, Poulsen

Montenegro (4-4-2): Bozovic - Marusic, Savic, Simic, Tomasevic - Vesovic, Scekic, Kojasevic - Jovetic, Beciraj

Profilen:
Yussuf Poulsen kom ind fra anden halvlegs start af opgøret mod Polen, hvor han afløste en anonym Nicolai Jørgensen, og Poulsen gjorde det så godt, at han burde få chancen fra start. Først var han med i det selvmål, Kamil Glik scorede, og efterfølgende var det Yussuf Poulsen selv, der scorede det, der skulle vise sig at blive kampens sidste scoring. Poulsen kom ind til landsholdskampene med en scoring for RB Leipzig, og han virker til at være i god form for tiden, så hold øje med den fysisk stærke og hurtige angriber.

Vidste du, at...:
Mens det danske landshold skuffede med 2-3 ude mod Polen, kan Åge Hareide glæde sig over at have gang i en ganske fin statistik med det danske landshold. De fire seneste hjemmekampe er blevet vundet, og holdet har ikke lukket mål ind i de seneste tre hjemmekampe.

Dom:
Danmark og Montenegro har kun mødt hinanden én gang tidligere, og det opgør var en testkamp, som det danske landshold vandt med 2-1. Så det er ikke meget, de to nationer kender til hinanden.

Men det er et tricky opgør for Danmark, hvor der er pres på. Alt andet end tre point vil stille Danmark i en rigtig ringe situation - specielt i det, der ligner en tæt gruppe - så holdet skal ud og vinde opgøret.

Spørgsmålet er, hvor defensivt Montenegro stiller, og om Åge Hareide får lavet de rigtige udskiftninger i startopstillingen.

Som sagt er alt andet end tre point en skuffelse, og vi tror da også på, at det danske hold får rejst sig. Yussuf Poulsen virker varm for tiden og kan komme på tavlen mod Montenegro, hvor vi tror, at det danske landshold vinder med 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: