• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Optakt: Kasakhstan - Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En perfekt start på EM-kvalifikationen skal følges op langt østpå i Kasakhstan, hvor Danmark er storfavoritter.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 15.00
Spillested: Astana Arena 
Dommer: Novak Simovic, Serbien 
På TV: TV 2
Hashtag: #kasdan #fordanmark #landsholdet

Holdnyt:
Kasakhstan:
Kasakhstan er et gigantisk land arealmæssigt, men fodboldmæssigt er der tale om en lilleput. Nummer 115 på FIFA's verdensrangliste har aldrig været i nærheden af en slutrunde og kommer det formentlig heller ikke.

Kasakherne indledte EM-kvalifikationen med et 1-2-nederlag på hjemmebane til Slovenien, og det var en bét for nationen, der henter stort set samtlige af de få point, det bliver til, hjemme på Astana Arena.

Kasakhstan fik for nyligt ny landstræner i form af russeren Magomed Adiev, og han er en udpræget 5-4-1-træner. Det vil med al sandsynlighed også være den formation, Danmark bliver mødt med.

Landets bedste resultat de senere år daterer sig tilbage til 2019, hvor holdet slog Skotland med 3-0 på hjemmebane i en EM-kvalifikationskamp.

Kasakhstan får Nuraly Alip retur fra karantæne, som han fik efter et rødt kort mod Azerbaijan i Nations League tilbage i september. Han starter formentlig inde foran Marat Bystrov i forsvaret.

Danmark:
EM-kvalifikationen startede perfekt for Danmark med en 3-1-sejr over Finland, og nationen har fået en ny darling i hattrickhelten Rasmus Højlund. 

Finland er på papiret den måske sværeste modstander for Danmark i en meget overkommelig gruppe, så det er lige før, at Kasper Hjulmands tropper allerede har taget et stort skridt mod slutrunden i Tyskland i 2024 alene ved at slå finnerne. Men det får man dem naturligvis ikke til at tale om nu.

Spillemæssigt var opgøret i Parken ikke det store sus, men der manglede også flere af de største stjerner, og så var der tale om den første kamp efter VM-fadæsen. Mon ikke, der har været nogle nerver hist og her. 

Andreas Christiansen har forladt den danske lejr med en skade, og han er blevet afløst af Mathias "Zanka" Jørgensen.

Karantæner:  
Kasakhstan: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Kasakhstan (5-4-1): Shatskiy - Gabyshev, Maliy, Alip, Marochkin, Vorogovskiy - Orazov, Darabaev, Tagybergen, Samorodov - Aymbetov

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Bah, Kjær, Nelsson, Mæhle - Højbjerg, Nørgaard, Jensen - Braithwaite, Højlund, Damsgaard

Dom:
Danmark er langt væk hjemmefra og har krydset fem tidszoner for at komme til Kasakhstan, der grænser op til Asien. Her møder de til gengæld et hold, der i deres seneste fire kampe har tabt til Slovenien, De Forende Arabiske Emirater, Uzbekistan og Aserbajdsjan, så der er ingen undskyldninger. Danmark skal vinde, og det gør de også. 3-0 til Rasmus Højlund og holdkammeraterne. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: