Foto: Getty Images
Landshold

- Parken fik følelserne til at vælte frem i mig

Også for de finske spillere bliver det en speciel oplevelse at genbesøge Parken.

Den 12. juni 2021 er en dag, de færreste danskere nogensinde vil glemme. Det var som bekendt dagen, hvor Christian Eriksen faldt livløs om i Parken under EM-kampen mod Finland. 

Også i Finland var det en dag forbundet med store følelser. Finnerne vandt som bekendt opgøret, som var landets første nogensinde ved en slutrunde, med 1-0, men sejren over Danmark stod naturligvis i skyggen af Christian Eriksens ulykke.

Torsdag vender Finland tilbage til Parken for at møde Danmark en gang til. Denne gang er det i EM-kvalifikationen, og det bliver specielt for finnerne.

- Det er frisk i alles erindring. Vi har ikke talt særlig meget om det den her gang, men selvfølgelig talte vi meget om det, da det skete, siger Toni Korkeakunnas, der er assisterende landstræner, til Suomenmaa og tilføjer:

- Søndag var jeg i Parken for at se topkampen i Superligaen mellem FC København og Viborg og for at scoute et par spillere. Da jeg trådte ind i Parken, fik jeg kuldegysninger. Det var en fængslende oplevelse, som jeg aldrig glemmer. Alle minderne vendte tilbage - både de gode og dårlige. 

Christian Eriksen overlevede heldigvis den sommeraften i juni, og siden er den danske superstjerne vendt stærkt tilbage på fodboldbanen. Han er dog ikke med i torsdagens EM-kvalifikationskamp på grund af en skade.

Der er kickoff mellem Danmark og Finland torsdag 20.45.