• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Peter Bonde og Nils Nielsen bliver trænerdou i Kina

Peter Bonde og Nils Nielsen bliver trænerdou i Kina
Foto: Getty Images

To af de tidligere landstrænere for Danmarks kvindelandshold, Peter Bonde og Nils Nielsen, skal nu være cheftræner og assistenttræner for det kinesiske U19-landshold.

Af Oliver Okstrøm

I mellem 2006 og 2016 var Peter Bonde assistenttræner for Morten Olsen på det danske A-landshold, men nu venter noget helt andet for ham. Han skal nemlig være landstræner for Kinas U19-landshold for kvinder.

Det skriver Ekstra Bladet, der også har talt med Peter Bonde, der før sin tid som Olsens højre hånd selv var cheftræner for det danske kvindelandshold.

- Fodboldmæssigt er Kina et land på vej frem, men de har også tidligere lavet gode resultater på kvindesiden. Aktuelt ligger deres A-landshold nummer 13 på verdensranglisten, og Danmark er nummer 12. Så det viser meget godt niveauet, siger Peter Bonde.

Assistenten til Peter Bonde er også fundet i det danske, og det bliver såmænd Nils Nielsen, der i sommer stod i spidsen for det danske A-landshold for kvinder, der kom i finalen ved EM i Holland, hvorefter han forlod jobbet.

Dermed venter der de to trænere med en baggrund med kvindefodbold en ny udfordring. Den første store prøve bliver U20 VM i Frankrig i august, hvor de kinesiske kvinder allerede er kvalificeret.

Aftalen kom desuden på plads efter et par dage i december, hvor det hele faldt på plads, afslører Bonde, som endvidere kommer til at bo i Beijing i 2018, som kontrakten lyder på.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus