• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Peter Møller tror på EM i Danmark med tilskuere: Men frygter en lang næse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Peter Møller bærer rundt på den samme EM-frygt som alle andre i Danmark. DBU-direktøren arbejder imidlertid stadig med det udgangspunkt, at EM kommer til København.

Af Ole Hoffskov & Troels Bager Thøgersen

Kan EM-slutrunden afvikles i Danmark som planlagt?

Det er det helt store spørgsmål her godt et halvt år inden, at det efter planen skal gå løs i Parken. 

Coronakrisen raser fortsat i hele Europa, og fodboldkampe er overalt lukket land for andet end en meget lille gruppe af tilskuere. Den situation skal nå at ændre sig markant inden EM samtidig med, at det skal blive meget mere sikkert at rejse fra land til land. EM i 2021 skal som bekendt afvikles i 12 forskellige lande.

Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, holder som alle andre vejret i spænding.

Læs også:DBU-formand om EM-rygter: Det er pandemien, der afgør det

- Vi er nødt til at arbejde med den situation, vi kender lige nu, som er, at der skal spilles EM i Danmark. Vi har ikke arbejdet med noget scenarie, hvor turneringen bliver flyttet til Tyskland eller en anden løsning. Vores folk er i gang med at se på, hvad vi kan gøre, hvis der kun må komme X antal tilskuere, siger Peter Møller til Tipsbladet.

Han vil helst ikke kigge for meget i spåkuglen, når snakken falder på det mulige antal af tilskuere til EM-kampene i Parken. 

- Der er så mange Kåre Mølbak'er og Søren Brostrøm'er i Danmark for tiden, og jeg vil ikke gøre mig klog på det, for jeg aner det ikke. Jeg håber, at der i et eller andet omfang kommer tilskuere, men hvilket omfang det bliver i, det er umuligt at svare på, siger Peter Møller, der ikke lægger skjul på, at han har de samme bange anelser som alle andre:

- Jeg tror ikke, der er nogen forskel for mig og for de fans, der har billetter til EM. Det er frygten for at ende med en lang næse.

Læs også:Thomas Frank revser UEFA: Jeg ved ikke, hvad de tænker på

Du kan læse et stort interview med Peter Møller i Tipsbladet, som er på gaden i morgen fredag. I avisen får du desuden et interview med Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen, et stort interview med FC Københavns hjemvendte søn Mathias "Zanka" Jørgensen, et kig på løvernes nye cheftræner Jess Thorup, en fortælling om fodbolden i FC Roskilde - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Fransk avis: UEFA overvejer at droppe Danmark som EM-vært

Læs også:Hjulmand imponeret af Jens Jønsson: Han er blevet langt mere disciplineret

Læs også:Forbund holder fast i 12 værtslande til corona-udsat EM