Foto: Getty Images
Landshold

Pierre-Emile Højbjerg: Ikke en pæn EM-kval

Pierre-Emile Højbjerg uddeler ikke en ret stor skønhedskarakter til det danske landshold for EM-kvalifikationen.

Tipsbladet på Windsor Park, Belfast

Danmark tabte mandag 0-2 til Nordirland, og dermed sluttede en bøvlet EM-kvalifikation med en nedtur. Optur er det til gengæld, at landsholdet alligevel skal med til slutrunden næste sommer - det stod allerede klart inden opgøret i Belfast.

Når alt kommer til alt, står Pierre-Emile Højbjerg dog med en blandet smag i munden, når han ser tilbage på EM-kvalifikationen. 

- Jeg er selvfølgelig skuffet over nederlaget i dag.. Det er en kedelig måde at slutte tingene af på. Nedenunder er der en forløsning over, at vi ved, vi skal til EM til sommer, men det er kedeligt at slutte på den her måde, siger han og tilføjer:

- Kvalifikationen har ikke været pæn, og der må jeg rose vores karakter. De kampe, som var på vippen, og hvor spillet ikke var pænt, formåede vi alligevel at få de nødvendige resultater. 

Tottenham-stjernen fastslår, at EM lige nu er så langt ude i fremtiden, at han ikke gør sig de store tanker om, hvad man kan forvente fra det danske landshold i Tyskland. 

- Hvad der skal ske til EM, har jeg ikke i tankerne. Der er stadig lang tid til, og der kan ske mange ting inden da. Lige nu har jeg bare en forløsning i kroppen over, at vi alligevel står tilbage som nummer et i gruppen, fastslår Højbjerg

Slovenien følger Danmark til EM-slutrunden takket være en sejr over Kasakhstan mandag aften.