Video : Tipsbladet
Landshold

Polsk ekspert raser: Grabara fortjener det

Kamil Grabara fortjener at blive udtaget til det polske landshold, lyder det fra en af landets tidligere landsholdsmålmænd.

Kamil Grabara betragtes som en af Europas meget dygtige unge keepere, og det er svært at forestille sig hans stjerne blive lavere fremover. 

Alligevel er den nuværende FCK- og kommende Wolfsburg-keeper langt nede i køen, når det kommer til landsholdet. 

Grabara er ikke blandt landstræner Michal Probierz' tre udvalgte, og på et nyligt pressemøde kunne Probierz fortælle, at hans målmandshierarki står fast indtil afslutningen af EM, hvis Polen da kvalificerer sig, og at han ikke er en person, som kommer til at ændre noget. 

Dermed kan FCK-stjernens EM-drømme være meget langt væk. Det samme kan siges om Nice-keeperen Marcin Bulka, som kun er med til disse landskampe på et afbud. At se bort fra de to målmænd er ikke noget, som vækker begejstring hos den tidligere landsholdskeeper Radoslaw Majdan, som udtrykker stor kritik i mediet Super express.

- Marcin Bulka og Kamil Grabara fortjener at blive udtaget noget oftere, og det er et indiskutabelt faktum. Træneren modsiger sig selv. På den ene side siger han, at han allerede har etableret hierarkiet af målmænd, og på den anden side hævder han, at han udtager de angribere, som spiller for deres klubber og scorer mål. 

- Dette viste sig, da han ikke udtog Arek Milik. Når det kommer til at etablere et hierarki af målmænd, er det ikke helt rimeligt, fordi situationen er dynamisk, lyder det fra Majdan. 

Majdan er eksempelvis utilfreds med, at en målmand som Bartlomiej Dragowski normalt er blandt de tre målmænd, selv om han står i den italienske serie B. Eksempelvis kan Grabara prale af at stå på den største scene i Champions League, og Bulka har holdt ni clean sheets i 12 ligakampe for Nice i Ligue 1. 

- Bulka er fantastisk i Frankrig, og halvdelen af Europa taler om ham, for ingen har sådan en statistik i top fem-ligaerne. Derfor er det naturligt at udtage ham. Det vil være smart at have dem på landsholdslejrene for at se, hvordan Bulka og Grabara ser ud. Der skal også kæmpes om titlen som førstemålmand i den nærmeste fremtid, eftersom Wojciech Szczęsny overvejer at stoppe på landsholdet. 

Han slutter kritikken med at sige, at hvis dygtige målmænd som Bulka og Grabara ikke bliver udtaget, så må det betyde, at Polen er blandt de bedste i Europa på lige netop den position.