Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Poulsens stikpille: I er hurtige til at afskrive

Yussuf Poulsen mener, at medierne nogle gange er lidt for hurtige til at afskrive fodboldspillere.

Tipsbladet i Helsingør

73 landskampe og 12 scoringer - og så har flere af dem endda været nogle rigtig vigtige af slagsen. 

Yussuf Poulsen er en af de danske spillere, som har præget landsholdet gennem de seneste mange år, både med helhjertede præstationer og vigtige scoringer som eksempelvis mål mod Peru og Schweiz. 

Man kan lede tankerne hen imod, at han har en helt særlig evne til at score vigtige mål - som han også gjorde det mod San Marino for en måneds tid siden, hvor han blev matchvinder i anden halvleg. Selv mener Yussuf Poulsen ikke, at det er en særlig evne, at han scorer vigtige mål på det danske landshold. 

- Der har været nogle stykker, som har været rigtig vigtige. Om jeg har en evne til det, ved jeg ikke. Selvfølgelig er man super glad, når man får tre point, og det er det vigtigste i fodbold. Det gør, at vi står i en situation nu, hvor vi har en finale i Parken, og det havde vi ikke nødvendigvis haft, hvis det ikke var sket, siger han til Tipsbladet og de fremmødte medier fra landsholdslejren på Hotel Marienlyst i Helsingør. 

Her er Poulsen en af de spillere, som har fået pressetjansen denne mandag. Her har han taget sig god tid, og han er den, som medierne får lov til at tale med. 

Den snak udvikler sig hen imod, om fodboldspillere efterhånden bliver afskrevet for hurtigt, og helt konkret peger Yussuf Poulsen på, at det er noget, som medierne også har gjort imod ham, hvis han eksempelvis er gået glip af landskampe på grund af skader. Han mener da heller ikke, at han har noget at bevise på det danske landshold.

- Det synes jeg ikke, at jeg har. Jeg går heller aldrig ind til en fodboldkamp eller en samling, fordi jeg skal bevise noget for nogen som helst. Jeg ved, hvad jeg kan, og dem, der synes, det er godt nok, stiller mig på banen, og det er der relativt mange trænere, der gør. Hvis man synes noget andet, er det jo sådan.

- Jeg har været meget skadet i de perioder, der har været landsholdssamlinger, og det har været mange af grundene til, at jeg ikke har været med. Så ja, I er lidt hurtige til at afskrive folk engang imellem.

Har du følt dig afskrevet? 

- Nu læser jeg ikke så mange medier, så jeg ved ikke, hvor meget I har skrevet om mig. Men nej. For mig er det også ligegyldigt, jeg går ikke så meget op i det, lyder det fra ham. 

Den høje angriber er i godt humør. Flere gange kommer der en sjov kommentar fra ham, og det er tydeligt at mærke på ham, at han glæder sig til de kommende kampe. Særligt fredagens hjemmekamp mod Slovenien er noteret, for her kan Danmark kvalificere sig til EM med en sejr.

- Det bliver to fede kampe at spille, især den første. Jeg håber, at vi kan sikre EM-billetten i Parken – det vil være fedt! Det vil være første gang for mig. Jeg gider ikke gøre det oppe i det der Irland eller i Nordirland! Så lad os hellere gøre det i Parken, lyder det med et grin fra ham. 

Han slår fast, at fodbold handler om at vinde, hvorfor han ikke er så bekymret over de ikke så prangende danske præstationer på det seneste. 

Derudover siger han, at Danmark spillede tæt på verdens bedste kvalifikation til VM, og at det bliver svært at gøre det bedre end det.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.