Foto: IMAGO
Landshold

QPR-boss: Lucas A. har en kæmpe kærlighed til AaB

Marti Cifuentes er glad for, at han er blevet genforenet med Lucas Andersen i Queens Park Rangers.

Lucas Andersen har taget hul på et nyt fodboldeventyr i udlandet og skal fremover tørne ud for Queens Park Rangers, der huserer i Englands næstbedste række, hvor London-klubben kæmper en hård kamp for overlevelse.

I den engelske hovedstad er Lucas Andersen blevet genforenet med sin tidligere AaB-chef Marti Cifuentes, der for tre måneder siden blev hyret som ny manager i Queens Park Rangers. 

Jeg vil sige, det er win-win for alle parter med tanke på den situation, AaB er i

Marti Cifuentes
Manager, QPR

Tipsbladet har talt med 41-årige Cifuentes, der rent faktisk ikke så ret meget til Lucas Andersen i løbet af det år, han stod i spidsen for AaB. Lucas Andersen var skadet det meste af tiden og spillede derfor kun et fåtal af kampe under Cifuentes.

Ikke desto mindre gav QPR-bossen sine varmeste anbefalinger, da Lucas Andersen blev et emne i London-klubben.

- Jeg har altid været en stor beundrer af Lucas, som har været en markant spiller i dansk fodbold i mange år. Da jeg kom til AaB, var han på vej tilbage fra en lang skadespause, men da han blev klar, præsterede han med det samme på et højt niveau, siger Marti Cifuentes til Tipsbladet og tilføjer:

- Lucas og jeg har altid haft en god relation på- og udenfor banen, og jeg er glad for, at han nu er her i Queens Park Rangers. Jeg vil sige, det er win-win for alle parter med tanke på den situation, AaB er i. 

Sluttede som reserve i AaB
Den 29-årige dansker blev præsenteret som ny QPR-spiller i mandags, og han træner fuldt med i London-klubben. Han mangler dog stadig et par procenter, da han som bekendt kommer fra en lang kamppause i Aalborg.

Lucas Andersen har desuden været endnu længere tid fra banen, for han sluttede efterårssæsonen som bænkevarmer i AaB. De fem sidste kampe bød kun på samlet 27 minutters spilletid.

Marti, hvorfor tror du, at Lucas Andersen kan blive en forstærkning for QPR, når han til sidst ikke kunne komme på holdet for AaB i Danmarks næstbedste række?

- Man skal ikke vurdere en spiller ud fra de seneste tre måneder. Meget afhænger også af situationen i klubben. AaB spiller i den næstbedste række nu og har gang i et helt nyt projekt med en anden måde at spille på. Jeg kender Lucas' kvaliteter, og det er det, jeg fokuserer på. Jeg ved, at hvis han rammer sit topniveau, kan han blive en kæmpe spiller for os, siger Cifuentes og tilføjer:

- Han har haft nogle slemme skader tidligere i karrieren, men han har været skadesfri i 18 måneder nu, og når han er fit, er han én af de dygtigste spillere i dansk fodbold. Jeg synes ikke, det giver mening at sammenligne 17-årige Lucas Andersen med den 29-årige spiller, han er nu. 

Marti Cifuentes fastslår, at Lucas Andersen var meget opsat på at komme til Queens Park Rangers, men kærligheden til AaB fejler ikke noget.

- Lucas har en kæmpe kærlighed til AaB og til Aalborg, og jeg er sikker på, at både klubben og byen altid vil tale varmt om ham. Jeg er sikker på, at han stadig vil følge klubben tæt og heppe på, at AaB vender tilbage til Superligaen, slutter QPR-bossen.

Lucas Andersen har skrevet en kontrakt på halvandet år med Queens Park Rangers. 

Loading Poll...