• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Riza Durmisi om Hareide: Det var en svinestreg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere danske landsholdsspiller er stadig ærgerlig over, at han ikke kom med til VM i Rusland. Selv om han heller ikke er med i Qatar, føler han sig sikker på, at han snart er tilbage i rødt og hvidt.

Af Kenneth Jensen

Han har 23 landskampe på cv'et, men det er ved at være noget tid siden, at venstre back Riza Durmisi har trukket landsholdstrøjen over hovedet.

Den 28-årige back fra Leganes fortæller i et interview med Bech Bag Bolden om sin karrieres op- og nedture, og så fortæller han om det landshold, han arbejder for at komme tilbage på.

For Durmisis historie er, at han bragede ind på landsholdet og blev fast mand på venstrebacken under Morten Olsen. Det var han også, da Åge Hareide i 2016 overtog jobbet, men efter sit første år i spidsen for Danmark satte nordmanden Durmisi på bænken.

Det gik også sådan, at danskeren til sidst slet ikke blev udtaget, og sammen med Pierre Emile Højbjerg og Daniel Wass var han Danmarks største fravalg til VM i 2018.

Den knuste drengedrøm gør stadig ondt på Riza Durmisi, men han mener omvendt også, at han har en chance for at komme tilbage på landsholdet snart, da han nu spiller forholdsvis fast i Leganes.

- Selvfølgelig (var det) en skuffelse (at misse VM i Qatar, red.), men ikke som i '18. For at sige det meget sødt var det en svinestreg, men det har jeg udtalt mig om. Det vil jeg ikke bruge mere tid på. Det, Åge gjorde, det har han sin ret til, men det var mangel på respekt, skulle jeg til at sige. Det var det stik modsatte af det, han havde gjort, mens han var træner for mig, mener Riza Durmisi i Bech Bag Bolden.

Han forklarer videre.

- Jeg kunne godt se, at det ville blive svært, og at jeg var en yderkandidat. Så det skulle være som en af de sidste, der skulle kaldes ind, på grund af den manglende spilletid.

- Men det var meget motiverende, da jeg snakkede med Hjulmand under mit ophold i Rotterdam (i foråret), hvor han sagde, jeg skulle fortsætte. Jeg fik mod på mere. Jeg er slet ikke færdig. Jeg håber, jeg bliver fast inventar på det danske landshold igen. Hvilket også er 120 procent mit mål, og det kommer til at ske inden for det næste stykke tid. Men nu håber jeg på, at drengene tager VM (pokalen) med hjem. Vi har en chance, siger Durmisi.

Venstrebacken kom frem i Brøndby IF, inden han i 2016 blev solgt til Real Betis på et tidspunkt, hvor Troels Bech var sportsdirektør i klubben fra den københavnske Vestegn. 

Siden kom han et par år senere videre til SS Lazio efter to gode sæsoner i Spanien, men tiden i Italien blev aldrig som håbet, og her fire år senere er Riza Durmisi udlejet for fjerde gang. Kontrakten med SS Lazio løber ud til sommer.

Åge Hareides fravalg af Durmisi, der ellers havde været en fast del af holdet, skyldtes, at nordmanden var utílfreds med backens defensive aktioner. 

- Hvad helvede laver Riza her? Er han helt blind eller hvad? Det er sgu ikke til at vide, hvad han tænker på. Han kan jo se ham hele vejen. Han skal ind her, sagde Åge Hareide i dokumentaren "Vi er Landsholdet", hvor et tv-hold fulgte med, da Hareide og assistent Jon Dahl Tomasson analyserede en kamp mod Polen, som Danmark tabte 2-3.