Landshold Ole Hoffskov

Rørt Rangnick: Overnaturligt smukt med Eriksen

Foto: Getty Images

Østrigs landstræner er både rørt og lykkelig over at se Christian Eriksen på fodboldbanen igen. I dag er det et år siden, at den danske stjerne faldt livløs om i Parken.

Af Ole Hoffskov

Den 12. juni 2021 er en dag, de færreste danskere nogensinde vil glemme.

Hvad der skulle have været den ultimative festdag endte i et nationalt traume, da Christian Eriksen faldt livløs om i Parken og efterlod en hel nation i tilstand af chok.

Heldigvis endte det som bekendt lykkeligt.

Christian Eriksens hjerte begyndte at slå igen, og her nøjagtig et år senere er han i topform og tilbage på fodboldbanen. Mandag venter en ny tur i Parken, når Danmark møder Østrig.

En på alle måder fantastisk historie, og den samme følelse har Østrigs landstræner Ralf Rangnick.

- Det er en overnaturlig smuk og nærmest eventyrlig historie. Dengang var det et spørgsmål om liv og død. Hvis nogen dengang havde forudset, at han seks måneder senere ville kunne spille fodbold igen, ville han end ikke have troet på det selv, siger Rangnick ifølge Laola 1 og fortsætter:

- Det er ekstraordinært, når sådan noget sker, og man så stadig kan udføre sit arbejde uden at være bekymret. Det viser, at der altid er lys for enden af tunnelen i livet. 

30-årige Christian Eriksen har siden sit comeback spillet fem landskampe med to scoringer og en enkelt assist til følge. Mandag kan han spille sin landskamp nummer 115, når Danmark tager imod Østrig.

Der er kickoff klokken 20.45.