Landshold Mads Bye Marboe

S-ordfører: Qatar ville ikke opdage dansk boykot

Foto: Getty Images

Den danske regering har ikke tænkt sig at boykotte Qatar alene.

Af Mads Bye Marboe

Selvom der har været snak om at boykotte VM-slutrunden i Qatar senere på året, tyder alt på, at det danske fodboldlandshold rejser til ørkenstaten og deltager sammen med resten af de nationer, der har kvalificeret sig.

Det er imidlertid stadigvæk en mulighed, at det officielle Danmark bliver væk og gennemfører en diplomatisk boykot. Det vil dog kræve, at andre lande gør det samme, siger kulturordfører i Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær, til Ritzau.

- Hvis man skal lave en diplomatisk boykot, tror jeg, skal det gøres sammen med andre lande, så det har en effekt.

- Jeg er ikke sikker på, at man overhovedet ville opdage det i Qatar, hvis det kun var den danske regering, der valgte at blive væk og lod et par sæder stå tomme på tribunerne.

Debatten om VM i Qatar i Danmark har især drejet sig om Nadia Nadim i den seneste tid, og ifølge Kasper Sand Kjær er kvindelandsholdsspillerens handlinger problematiske.

- Det er jo hendes beslutning. Jeg synes, at man virkelig skal overveje, om man kommer til at være med til at legitimere styret i Qatar, som er udemokratisk og systematisk har forbrudt sig mod arbejdstager- og menneskerettigheder.

Danmark er i pulje med Frankrig, Tunesien og enten Peru, Australien eller De Forenede Arabiske Emirater til VM.