Video : Tipsbladet
Landshold

Historisk hurtig kasse: Vi har øvet det

Dávid Hancko bragte i går Slovakiet foran efter blot otte sekunder mod Liechtenstein.

Dávid Hancko havde i går en dag, han meget sent vil glemme. 

Han skrev sig nemlig ind i historiebøgerne, da han fik nettet til at blafre efter blot otte sekunder mod Liechtenstein. 

Slovakiet kom foran med 3-0 efter mindre end seks minutter, men flere mål kom der altså ikke i kampen, der også endte med selvsamme cifre. 

Og spørger man hovedpersonen selv, så var det langt fra tilfældigt, at det første af de tre mål faldt så tidligt. Det fortalte Dávid Hancko til Pravda Sport efter kampen.

- Vi kunne ikke have drømt om en bedre start. Vi har trænet meget på denne opgivning. Bozeník forlængede bolden perfekt videre til mig. Vi gjorde publikum glade med de tre point, og vi måtte vinde denne kamp. 

Det var Robert Bozenik, der headede bolden videre til Dávid Hancko, som chippede den ind over målstregen efter otte sekunder.

Og det gode samarbejde mellem netop de to slovakere, er da heller ikke en tilfædighed. De var nemlig holdkammerater i Feyenoord sidste sæson, så mon ikke at det var den hollandske forståelse, der gav bonus for slovakkerne. 

Selvom målet efter otte sekunder var hurtigt og skrev sig ind i historiebøgerne, så er det ikke det hurtigste mål i international fodbold. Det står Lukas Podolski nemlig noteret for, da han efter seks sekunder bragte Tyskland foran i en kamp mod Ecuador i 2013. 

Hanckos mål fra i går kommer dog ind på en flot andenplads over hurtigste mål på den internationale scene. En andenplads, han dog må dele med Christian Benteke og ingen ringere end Davide Gualtieri, der bragte San Marino foran mod England efter otte sekunder tilbage i 1993.