Video : Tipsbladet
Landshold

Selvsikker Schmeichel: Jeg kunne ikke stå bedre

Danmarks landsholdskeeper har aldrig stået et bedre sted end nu, slår han fast i et interview med Tipsbladet.

HELSINGØR (Tipsbladet): I en alder af 37 år har Kasper Schmeichel efterhånden oplevet en masse op- og nedture i sin spillerkarriere, men én ting er sikkert: alderen har ikke gjort ham mindre sulten. 

Det mærker Tipsbladet tydeligt under søndagens medieseance på Hotel Marienlyst, hvor landsholdsspillerne stiller op til interviews. Schmeichel er røget i kløerne på Tipsbladets udsendte, som spørger Anderlecht-målmanden, hvor han står henne i en alder af 37, og selvtilliden lyser ud af landsholdets førstemålmand.

- Jeg kunne ikke stå bedre. Jeg siger det altid: alder er ikke noget, jeg kigger på. Jeg kigger på form, og hvad jeg stadig kan. Jeg tror ikke, jeg har været et bedre sted. Det er den største fordel at have den erfaring, jeg har, og stadig kunne gøre det fysisk, slår han fast. 

Målmænd har det med at holde længe, og nogen bliver ved til efter de er på den gode side af 40 år. Selv om Schmeichel føler sig ung, så kan han ikke løbe fra, at han også bliver ældre, men det er ikke sådan, at han går og spekulerer i at give stafetten videre.

Foto: Malte Dunk

Han tænker i hvert fald ikke over, at den kommende EM-slutrunde kan gå hen og blive hans sidste som landsholdsmålmand.

- Nej, det gør man ikke. Først og fremmest nyder man det, for det er en ting, som alderen gør, nemlig at vise at intet er sikkert. Men nej... jeg tænker kun i fremtiden, tænker i udvikling og på næste kamp og hvor langt det her hold, kan drive det. Så nej, overhovedet ikke, slår han fast. 

- Ikke altid med min gode vilje
Hvis man følger landsholdet og spillernes udtalelser engang imellem, så er man ikke i tvivl om, at Danmark har en helt særlig plads i Kasper Schmeichels hjerte. 

Han har tidligere talt med stolthed over at repræsentere Danmark, og det er ikke noget, som har ændret sig frem til nu. Schmeichel har tidligere talt om, at han gerne vil spille alle kampe for Danmark, men i sidste uges første testkamp mod Sverige, var han placeret på bænken. 

Var det så vanskeligt at være i for førstemålmanden, der står noteret for mere end 100 A-landsholdskampe? 

- Min mentalitet har altid været, at jeg ville spille alle kampe. Lars Høgh sagde altid til mig, at der er et antal på alt. Du ved ikke, hvor mange muligheder du får. Jeg kan sige det på den måde, at der er intet tidspunkt i mit professionelle liv, hvor jeg føler mig mere tilpas, mere glæde og mere stolthed end når jeg står for det danske landshold. Derfor vil jeg altid prøve at stå alle kampe.

- Nogle gange er det ikke altid muligt, og der er en accept over, at... Vi blev også nødt til at kunne se, hvad løsningen var, hvis jeg skulle blive skadet eller noget, hvordan det så ser ud, siger han og fortsætter:

- Det er ikke altid med min gode vilje, men sådan er fodbold. Det forstår jeg og accepterer, men det har været min mentalitet fra første dag. Jeg kom sent ind på det her hold og fik først debut som 26-årig, så jeg ved, hvad det vil sige ikke at spille. Jeg nyder og elsker det.

EM-slutrunden i Tyskland er Kasper Schmeichels fjerde slutrunde som landsholdsmålmand.