• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Tipsbladet.dk

Skal matche giganter: Livsvigtigt for Danmark

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er ikke kun en plads i Nations League-finalen, der er på spil for Danmark i novembers landskampe mod Sverige, Island og Belgien.

Af Tipsbladet.dk

Da landsholdet i første halvdel af oktober gjort rent bord med sejre over Færøerne, Island og England, var det ikke kun fornyelsen af skødet i A-gruppen i Nations League, der vakte begejstring i DBU.

Med sejre i de to november-kampe mod Island og Belgien er Danmark klar til Nations League-finalerne til oktober næste år mod tre andre af Europas førende landshold, og for landsholdet og DBU er det lige så vigtigt, at sejrene i oktober gav værdifulde point til FIFA-ranglisten.

7. december bliver der trukket lod til VM-kvalifikationen i Europa, hvor der i 2021 skal spilles hele 10 kampe per pulje om billetter til VM-slutrunden i Qatar i november og december 2022.

Læs også:Godt nyt: Andreas Cornelius er tilbage i fulde omdrejninger

Og hvis Danmark ligger blandt de 10 bedste hold i Europa efter november-kampene mod Sverige, Island og Belgien, bliver landsholdet topseedet i VM-kvalifikationen.

En topseedning vil styrke chancerne for VM-kvalifikation voldsomt, så der vil være meget på spil, når landsholdet går på banen mod Sverige onsdag 11. november, og i de to efterfølgende kampe mod Island og Belgien i Nations League.

- Det ser rigtig fornuftigt ud med de danske chancer for at få den topseedning, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Læs også:Ny verdensrangliste: Danmark overhaler Tyskland og Holland

- Jeg tror, man sidder i DBU og godt tilfreds med, at Schweiz tabte en venskabskamp til Kroatien i oktober, og at Schweiz derefter havde et rigtig svært program med kampe mod Spanien og Tyskland, hvor de fik et enkelt point mod tyskerne. Det betød, at Schweiz faldt en del tilbage.

Se hele analysen af Danmarks situation i videoen foran og se Danmarks placering på FIFA-ranglisten her.

Læs også:Medie: Politiet undersøger Cristiano Ronaldo for karantænebrud

Læs også:Fremragende pris: Se de fede Europa League-kampe på Dplay

Læs også:Norsk landstræner åbner op om Sørloth: Han kaldte os inkompetente

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

LIVE: Legende-søn svarer tilbage

OB er blot nummer 10 i Superligaen før mødet med AaB. Hvordan går det fynboerne fredag aften? Følg opgøret her - LIVE...

Mere Superliga

Fokus