• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang

Skarp kritik af Zlatan: Troede det var satire

Foto: Getty Images

Tipsbladets chefredaktør er rystet over Zlatan Ibrahimovic' forsvarstale af Qatar.

Af Jacob Quvang

Zlatan Ibrahimovic skaber ofte overskrifter med sine kommentarer, men hans seneste forsvarstale af Qatars styre, hvor han roser styret for at være bedre end den svenske samfundsmodel, er ramt helt forbi skiven. 

Det mener Tipsbladets cheftredaktør på print, Troels Bager Thøgersen. 

Zlatan Ibrahrimovic er kommet i modvind med sine kommentarer om Qatar, som han har givet til Aftonbladet.

- Som land er Qatar et system, der fungerer. Er der stoffer? Nej. Er der kriminalitet? Nej. Er der kriminalitet i Sverige? Ja, i den grad. Er der stoffer? Ja. Systemet fungerer i Qatar. Hvad med det svenske system? Det fungerer, men jeg ved ikke, om det fungerer 100 procent, siger Zlatan blandet andet til den svenske avis.

Troels Bager Thøgersen troede, at det var decideret satire, da han læste Zlatans citater.

- Helt ærligt: Jeg troede, det var satire. Jeg ved godt, Zlatan Ibrahimovic er glad for at sætte tingene på spidsen og for at provokere, men at rose Qatars samfundsmodel som værende bedre end den svenske er helt vildt.

- Vi taler om et land, der har bekymrende mange lighedstræk med apartheid-styrets Sydafrika, før demokratiet blev indført med valget af Nelson Mandela.

- Det er systematisk racisme, forfærdelig dårlig behandling af migrantarbejdere, der i nogle tilfælde har mistet livet, og et diktatur, hvor det hemmelige politi kan komme midt om natten og smide dig i fængsel uden rettergang, siger Troels Bager Thøgersen. 

Zlatan Ibrahimovic er blot en af flere store sportsstjerner, som hvidvasker Qatars image ved at udtrykke begejstring for styret. Det skal man huske at kritisere, mener Troels Bager Thøgersen.

- Ibrahimovic har naturligvis ytringsfrihed, og den har han i dette tilfælde brugt til at fremme et diktatur, der undertrykker befolkningen og forskelsbehandler på basis af hudfarve og status.

-Det er der al mulig grund til at kritisere, ligesom det har været trist at se mange andre sportsstjerner hvidvaske Qatars image ved at nedtone problemerne i landet og hylde dets ledere og samfundsmodel, siger Tipsbladets chefredaktør. 

Ståle Solbakken har også gennem længere tid kritiseret det mellemøstlige styre, og den tidligere FC København-træner er heller ikke imponeret over Zlatan Ibrahimovic' seneste kommentarer. 

- Det er jo et så kontrolleret samfund, på den dårlige måde, så det siger sig selv, at den udtalelse er meget på kanten - og langt over stregen, lyder det fra Solbakken i et interview med VG.