Landshold Victor Risager

Vildt: Må bruge markspiller på mål til vigtig kamp

Foto: Getty Images

Comorerne har ingen målmænd klar til deres afgørende kamp mod Cameroun.

Af Victor Risager

Comorerne spiller mandag aften den største landskamp i deres historie, når de møder Cameroun i ottendedelsfinalerne ved Africa Cup of Nations, men deres optakt til kampen har ikke været nem.

Til kampen må Comorerne nemlig undvære både førstekeeper Ali Ahamada samt reservekeeperne Moyadh Ousseini og Salim Ben Boina, og af den grund stiller de op med en markspiller i mål. Det bekræfter målmandstræner Daniel Padovani ifølge BBC og The Athletic.

- Vi har allerede valgt en markspiller, der starter som målmand. Det er en spiller, der til træning har vist, at han kan spille som målmand, lyder det fra Daniel Padovani.

Årsagen til de tre keeperes fravær er en blanding af corona og skader. Ali Ahamada og Moyadh Ousseini er i isolation, mens Salim Ben Boina er skadet.

I alt er 12 af Comorernes 25 spillere ramt af corona, men det er ikke nok til at få kampen flyttet. Ifølge reglerne ved Africa Cup of Nations skal en kamp afvikles, såfremt et hold har 11 spillere til rådighed - uanset om de har en keeper eller ej.

Såfremt Comorerne får flere coronatilfælde og ikke kan stille 11 mand, vil de dog blot blive taberdømt ifølge slutrundens regler, skriver The Athletic.

Det er en særdeles uheldig optakt til det, der betragtes som Comorernes største landskamp nogensinde. Landet har nemlig aldrig før deltaget ved Africa Cup of Nations, og at de er kommet til knockoutkampene betragtes også som en sensation, eftersom de slog Ghana for at tage pladsen.