Video : Tipsbladet
Landshold

Solbakken plaget: Vågner stadig af det om natten

Ståle Solbakken havde fem fatale minutter for den norske kvalifikation.

Norges muligheder for at komme med til EM smuldrede lørdag, da Israel tabte til Rumænien, og derfor kan de norske spillere og landstræner Ståle Solbakken se tilbage på særligt én kamp med dem selv, som blev afgørende for endnu en kikset norsk kvalifikation.

Det erkender Solbakken også overfor norske VG.

- Jeg vågner fortsat om natten og tænker på de fem minutter, siger Solbakken om deres kamp i Oslo mod Skotland, hvor de var foran med 1-0 efter 87 minutters spil, men endte med at tabe 1-2.

Det blev skæbnesvangert, da det med en norsk sejr havde været nok en uafgjort i Skotland for at komme med til EM. Men sådan bliver det altså ikke for Norge, der ikke har været med til en slutrunde siden de var med til EM i 2000.

Med til kampen mod skotterne hører også til, at Solbakken tog stjerneangriberen Erling Haaland ud med seks minutter tilbage af kampen. Det var noget, som Skotlands John McGinn fortalte gav dem et boost.

Men det mener Ståle Solbakken er billig argumentation.

- Jeg ville gøre det hundrede ud af hundrede ange. Hvis manden ikke kan løbe, og der er fem plus ti minutter tilbage, så kan vi ikke spille med ti mand, fortæller Solbakken, som peger på, at skotten fik et ledende spørgsmål, og at han ikke kendte til Haalands tilstand.

- Er du færdig, så er du færdig. Det tror jeg, at vi har set i Manchester City x antal gange også. Det er en meget billig arugmentation. Vi der var på bænken dengang var ikke i tvivl, lyder det fra den norske landstræner.

Senest er Solbakken blevet berørt, da han så en FCK-kamp. Læs mere om det her.