Video : Tipsbladet
Landshold

Splittet Nørgaard: Jeg kan jo godt lide knægten

Christian Nørgaard har også set, hvordan Morten Hjulmand har grebet chancen i de to seneste testkampe, og som konkurrent på landsholdet giver det ham en lidt ambivalent følelse.

HELSINGØR (Tipsbladet): Skal man pege på én stor vinder af de to testsejre mod Sverige og Norge, så er det nok Morten Hjulmand, der i begge kampe imponerede på den centrale danske midtbane.

Det gjorde han i sådan en stor grad, at man nu ikke engang vil være overrasket over, hvis han er at finde i Kasper Hjulmands startopstilling til EM-åbneren mod Slovenien på søndag. 

Og selv om de i den danske landsholdstrup glæder sig, når holdkammeraterne rammer topformen, fordi det jo øger niveauet på banen, så kan det også være en lidt speciel situation at være i, når man konkurrerer om spilletiden på banen. Det erkender Christian Nørgaard, der ligesom Hjulmand gør sig på den centrale midtbane og altså er en direkte konkurrent til spilletiden.

- Det er lidt en ambivalent følelse, da jeg jo rigtig godt kan lide knægten, og han har taget chancen, da han har fået den. Man vil selv gerne spille og være så afgørende som muligt. Der er ikke andet at gøre end at give den gas på træningsbanen, og at man gør sit bedste, når man bliver peget på. Så kan du ikke gøre så meget mere, fortæller Christian Nørgaard til Tipsbladet.

Det kan sikre dansk EM-succes
Inden da har Brentford-kaptajnen selv bragt Hjulmand ind i snakken om konkurrencen på midtbanen, og han er fuld af rosende ord over for Sporting CP-mesteren, der ligesom Nørgaard kommer ind til slutrunden med selvtilliden i orden. 

Netop det her med at hive spillere, der har momentum ind i truppen, kan være nøglen til at komme langt, mener Nørgaard.

- Jeg tror, det er vigtigt, at hvis vi skal det gøre godt over en fohåbentlig stor og lang turnering, så skal vi have spillere med, som har momentum og selvtillid på alle pladser. En Mathias Jensen, som ikke har spillet i de her to kampe, men har gjort det rigtig godt i Brentford i Premier League, vidner også om dybden og kvaliteten i truppen.

Foto: Malte Dunk

Han slår fast, at alle spillere i truppen skal bidrage - også dem, som ikke får et eneste minut under turneringen. 

De to testsejre har dog givet den danske trup selvtillid, og netop her har bredden på holdet vist sit værd, mener Christian Nørgaard.

- Vi har fået svar på, at vores bredde er stor. Indskifterne har gjort det godt, og der er god konkurrence på pladserne. Det skal der være, for vi er et godt landshold!

- Vi har vist en stærk mentalitet, og selv når tingene ikke helt har fungeret, så har vi formået ikke at lukke for mange mål ind. Vi har fået set kampene igennem, gjort det færdigt og vundet dem. Det kan simpelthen være så afgørende, når man skal spille en slutrunde.

Man kan mærke på Christian Nørgaard, at optimismen bobler frem mod EM-slutrunden. Pletten fra den seneste ved VM i Qatar skal vaskes væk, og han kan allerede mærke en grundlæggende ændring i forhold til det VM, hvor Danmark dumpede med et brav.

- Det har været meget tydeligt for mig, forskellen på EM (i 2021, red.) og VM (i 2022, red.) var, at ved EM var alle klar, og på dupperne til at bidrage, hvorimod der var for mange, der kom ind til VM med dårlige situationer. Der havde vi ikke den bredde, vi har nu. Det kan godt være udslagsgivende, hvis vi vil langt.

Det er det, som Nørgaard og det danske landshold siger efter; at nå langt. Sker det, så kræver det, at alle mand spiller op til deres ypperste.