• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang

Ståle advarer: Jeg bliver en svær mand i fremtiden

Foto: Getty Images

Livet som landstræner er helt anderledes end livet som klubtræner - særligt når man som Ståle Solbakken ikke har en betydende landskamp at se frem til i lang tid.

Af Jacob Quvang

Norges nederlag til Holland forleden betyder, at Norge ikke har nogen som helst chance for at deltage ved VM i Qatar næste år. 

Dermed skal det norske landshold først spille en betydende kamp, når Nations League starter til juni. EM-kvalifikationen starter derudover først til 2023. 

Det betyder, at Ståle Solbakken nu skal gå i mere end et halvt år som landstræner uden point på spil, og han advarer også sin omgangskreds om, at han ikke bliver den sjoveste at tilbringe tid sammen med. 

- Det er forfærdeligt. Jeg bliver nok en svær mand at have med at gøre det næste halve år, siger Solbakken til norske VG. 

Tidligere har Ståle Solbakken været ude og sige, at han kæmper med at vænne sig til at være landstræner, da forskellen på det og at være klubtræner er enorm. 

- Det er ikke synd for mig, men jeg må sige, at det er ret anderledes end at være klubtræner. Det kæmper jeg lidt med, skal jeg være så ærlig at sige, sagde han tilbage i oktober, og henviste til, at hvis man har leveret et dårligt resultat, så kan man hurtigt rette op på det. Som landstræner skal man til gengæld vente fem uger på at have spillerne samlet igen. 

Jobbet som norsk landstræner er Ståle Solbakkens første landstrænerjob. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020