Foto: IMAGO
Landshold

Stor respekt for Jon Dahl: Vi slikker os om munden

Anthony Elanga glæder sig til at arbejde under Jon Dahl Tomasson på det svenske landshold, og det er der især én særlig grund til.

For første gang nogensinde skal Sverige have en udenlandsk landstræner.

Mere præcist, en dansk landstræner. Den svenske landsholdsangriber Antony Elanga glæder sig da også til samarbejdet med Jon Dahl Tomasson af én særlig årsag.

- Det bliver interessant at arbejde med ham. Han var en god angriber engang, så jeg tror alle offensive spillere slikker sig om munden. Det bliver fantastisk at arbejde under ham, siger Elanga til Discovery. 

Det kan Elanga da også have en god pointe i. Den danske skarpskytte er nemlig den mest scorende spiller nogensinde på det danske landshold med 51 mål. Også på klubplan vidste Sveriges kommende landstræner, hvor målet stod. Her blev det blandt andet til 35 mål på 114 kampe for AC Milan og 92 mål på 206 kampe for Feyenoord.

Nu gør Jon Dahl sig dog gældende på den anden side af kridtstregerne, og det har han gjort siden 2011, hvor han fik sit første trænerjob som assistenttræner hos hollandske Excelsior. 

Senest var han cheftræner i Blackburn, der til dagligt spiller i Championship, men nu skal han altså fremover forsøge at få det bedste ud af Anthony Elanga og co. på det svenske landshold.