• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang

Ny stor optur for Superliga-profil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mon ikke at der vil være scouts på lægterne fra adskillige storklubber til turneringen.

Af Jacob Quvang

Ernest Nuamah har været her og der og alle vegne i den netop overståede Superliga-sæson, men går man og tror, at han får en god ferie, hvor han kan lade batterierne op til en ny sæson, så kan man tro om. 

Nuamah kommer nemlig til at holde formen ved lige. Tidligere på måneden blev offensivspilleren, der for nylig blev kåret som forårets profil i Superligaen, nemlig udtaget til det ghanesiske landshold for første gang i karrieren. 

Noget, som den tidligere Ghana-stjerne Asamoah Gyan hyldede. 

- Det er fantastisk, at Ernest Nuamah er blevet udtaget til Black Stars, for han er en god spiller. Jeg skrev til ham efter at Black Meteors (Ghanas U23-landshold, red.) kvalificerede sig til U23 AFCON, og jeg sagde, at han vil blive en god spiller, og at jeg er glad for, at han blev udtaget, sagde Asamoah Gyan til Footballghana.com.

Netop U23 Africa Cup of Nations er en turnering, som Ernest Nuamah skal være en del af. FC Nordsjælland-stjernen er torsdag blevet udtaget til den 29-mands trup, som Ghana sender afsted til turneringen, som utvivlsomt bliver besøgt af rigtig mange scouts verden over.

Udover Nuamah er den tidligere Superliga-stjerne Kamaldeen Sulemana også en del af truppen, hvilket vidner om, at Ghana altså kommer for at angribe turneringen. 

De to ghanesere kan se frem til at møde Marokko, Guinea og Congo i gruppespillet. Turneringen starter den 24. juni, men inden da kan Ernest Nuamah have fået sin landsholdsdebut. Den får han, hvis han kommer på banen, når Ghana møder Madagascar i Africa Cup of Nations-kvalifikationen den 18. juni.